Paikalliset

Yhden päivän juttu olisi voinut kantaa nimeä yhden viikon juttu – niin paljon hyvinkääläisille riitti tarjontaa

Kide-kuoro, Hyvinkään Opiston naiskuoro ja Hyvinkään Mieslaulajat esittivät Sinä lähdit pois-, Non ho l´età- ja Armaan läheisyys -kappaleet.

 

Kari-Veli Lehtonen

HYVINKÄÄ |

Arvanheitto kotona saattoi monelle musiikinystävälle olla ainoa ratkaisu valinnanteossa, kun he helatorstain molemmin puolin miettivät, mihin tapahtumaan osallistuisivat Hyvinkään Yhden päivän jutussa.

Samaan aikaan oli Hyvinkääsalissa kuorojen ja orkestereiden jättikonsertti ja Taidemuseossa klassisen musiikin helmiä, Kauppakeskus Willassa Karri Luhtalan Trio ja ravintoloissa alkoivat bileet heti alkuillasta myöhään yöhön.

Kaupunkitapahtuman oli Hyvinkään kaupunki mitoittanut keskiviikosta torstaihin siten, että kaikille avoimeen ja ilmaiseen tapahtumaan tilaisuuksia riittäisi molempina päivinä. Euroviisuaiheisen Hyvinkää 12 points! -konsertista keskiviikkona kuultiin suurkuoron ja orkesterien osuudet jopa kahdessa jaksossa. Sata salamaa, Waterloo ja muut yhteisesitykset saivat ansaitut suosionosoitukset.

Konsertissa esiintyi 15 eri kuoroa ja orkesteria. Onnistuneesta kokonaisuudesta ja Yhden päivän jutusta vastasivat esiintyjien lisäksi Hyvinkään kaupunki, Hyvinkääsali, Esa Virkki, Sami Kujala. Charlotta Kivistö, LOVE tapahtumat sekä koordinoija, juontaja Outi Raatikainen.

Keskiviikkona päivän avasi Teesalonki Sylvia Hämeenkadulla japanilaisella Hanamilla. Kauppatorilla oli Hyvinkään Kaupunkiyhdistyksen iltatori. Pääkirjastoon väkeä keräsi kirjojen poistomyynti. Taidemuseossa musiikista vastasivat Henrik Sandås ja Kalle Välimaa Igor Stravinskyn Kevätuhrin harmonikkaesityksellä ja Etelä-Suomen Ensemble ja Bel Canton Ystävät konsertillaan. Musiikkiopiston opettajat esittivät Olivier Messiaen Aikojen lopun kvarteton.

Kaupungintalon aulassa esiintyivät sirkusharrastajat ja sirkusvälineisiin oli mahdollisuus tutustua. Willanaukiolla esiintyivät Teatteri Buffonata ja Kari Luhtala Trio. Ravintolamusiikkia tarjosivat muun muassa Oluthuone Joutsen, Harlekiini ja Obelix.

Suuret lastenmusiikin konsertit pääkonseptista puuttuivat, mutta kirjasto huolehti asiasta Nallen retkilaukku -musiikkiteatteriesityksellä, Willantori muun muassa Kikattavilla Kakkiaisilla ja jättisaippuakuplashown ihmeillä, Villa Arttu Loiskis Triolla ja soitintyöpajalla ja Takomo sirkuksella. Nuorisoa oli esiintymässä suurkonsertissa Pohjoispuiston koulun musiikkiluokilta Noora Vuorenmaan johdolla Heroes ja Euphoria-kappaleillaan.

Torstaina kaupungin kulttuurikohteisiin oli edelleen ilmainen sisäänpäästy ja ohjelmaa oli tarjolla teatteri- ja sirkusesityksistä konsertteihin ja työpajoihin. Paikallisia yhdistyksiä oli myös esittelemässä toimintaansa. Tietoa globaaleista kehityskysymyksistä ja jokaiselle sopivista keinoista vaikuttaa oikeudenmukaiseen maailmaan sai Mahdollisuuksien torilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yhden päivän juttu kestää vuorokauden – Pete Tolosen levy julki7.5.2018 05.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat