Viikko

Oivallinen aika tutustua paikallisiin museoihin – keräämällä passiin leimat osallistuu arvontaan

Kansainvälistä museoviikkoa vietetään myös Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

Valvillan tehdasmuseo esittelee Hyvinkään villatehtaan historiaa sadan vuoden ajalta työntekijöiden näkökulmasta. – Museossa pääsee tutustumaan myös kolmeen filmiin, joista kaksi kertoo Hyvinkään historiasta ja yksi villatehtaan elämästä 1930-luvulla, amanuenssi Sari Mustajärvi kertoo.

Mia Lagström

Kansainvälinen museoviikko 15.–20.5. tarjoaa jälleen hienon mahdollisuuden lähteä tutustumaan paikalliseen museotarjontaan.

Riihimäellä vietetään lauantaina 19.5. kello 17–22 Museoiden yötä, jonka aikana museoihin on vapaa pääsy. Kävijät saavat museoista mukaansa Museopassin.

Keräämällä passiin leimat viidestä paikallisesta museosta osallistuu arvontaan, jonka palkintona on 68 euron arvoinen Museokortti.

Liikkumalla matkat museosta toiseen moottoritta kävellen, pyöräillen tai vaikka rullaluistellen osallistuu myös liikunnallisen lisäpalkinnon arvontaan.

Riihimäen kaupunginmuseossa pääsee tutustumaan Riksun huoltsikoita -näyttelyyn. Museon pihamaalla voi saada pikahuollon omalle pyörälleen.

Riihimäki-seura järjestää Riihimäki-aiheisen tietovisailun. Myös Marttojen kesäkahvila Pesutupa on avoinna.

Suomen lasimuseossa järjestetään koko perheen kuvasuunnistus. Lasismi-lasistudiossa (Lasitehtaanaukio 2) on lasinvalmistusaiheinen työpaja lapsille kello 17–19. Wirkkala-teemaopastukset järjestetään museossa kello 18 ja kello 20. Ravintola Kehrä on avoinna kello 22 saakka.

Suomen Metsästysmuseossa taiteilija Tiia Orivuori piirtää kello 18–20 luonnoksia kävijöiden lemmikeistä. Lemmikkipiirroksen teettäminen maksaa 10 euroa.

Malliksi kannattaa tuoda lemmikin sijaan valokuva lemmikistään. Museossa on myös poistokirjamyyntiä ja pihamaalla partiolaisten buffet.

Riihimäen taidemuseossa on opastuksia museon Ystävyydellä, Seppo Tamminen -näyttelyyn kello 18 ja kello 20. Toiveiden toukokuu walk in -työpajassa kello 18–21 voi tarkistaa oman kiinalaisen horoskooppinsa ja askarrella onnenamuletin. Makupaloja Kesäkonsertteihin kuullaan kello 19–20.

Valtakunnallisella Työväentalomuseolla on lettukestit Wanhan ajan malliin. Vuoden 2018 kesänäyttelyssä kuvataan ”Elämää 1918” ja vuoteen liittyviä tapahtumia.

Hyvinkään villatehtaalla museopäivää vietetään keskiviikkona 16.5. Valvillan tehdasmuseoon ja Hyvinkään Karjala-seuran museoon pääsee tutustumaan maksutta kello 12–16.

Hyvinkään taidemuseon näyttelyihin ja Suomen Rautatiemuseoon on vapaa pääsy perjantaina 18.5.

Suomen Rautatiemuseolla järjestetään keskiviikkona 16.5. kello 17.30 Hyvinkään konepajan muisteluilta, jonne voi tulla jakamaan omia muistojaan konepajaan liittyen.

Lauantaina 19.5. museolla on Pienoisjunatreffit.

Kansainvälinen museoviikko

Kansainvälistä museoviikkoa vietetään 15.–20.5. ja kansainvälistä museopäivää 18.5.

Hyvinkäällä on vapaa pääsy Valvillan tehdasmuseoon ja Hyvinkään Karjala-seuran museoon keskiviikkona 16.5. klo 12–16. Hyvinkään taidemuseoon ja Suomen Rautatiemuseoon on vapaa pääsy perjantaina 18.5.

Riihimäellä vietetään Museoiden Yötä lauantaina 19.5. klo 17–22. Mukana tapahtumassa ovat Riihimäen kaupunginmuseo, Suomen lasimuseo, Suomen Metsästysmuseo, Riihimäen taidemuseo ja Valtakunnallinen Työväentalomuseo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat