Viikko

Äitinä oleminen herkistää – Heidi Pakarinen on säilyttänyt kaikki lasten tekemät kortit

Juhla Elämää, rakkautta! -konsertissa kuullaan rakkaudentäyteisiä ja tunnelmallisia kappaleita.

Heidi Pakarinen saapuu konsertoimaan Hyvinkäälle äitienpäivänä. Lavalle nousevat myös sellisti-laulaja Seeli Toivio sekä pianisti Marko Autio. Ohjelmistossa on elämänmakuisia lauluja ja herkkiä sellokappaleita.

Titta Holanne

Laulaja Heidi Pakarinen ja sellisti-laulaja Seeli Toivio järjestävät Hyvinkääsalissa rakkaudentäyteisen ja tunnelmallisen musiikkihetken äitienpäivän kunniaksi.

– Uskon, että konsertista tulee herkkä ja koskettava myös meille esiintyjille, Pakarinen kertoo.

Pakarisen mukaan äitienpäivä on tärkeä päivä. Silloin muistetaan äitien tärkeyttä ja kaikkea äitien antamaa tukea ja hyvää.

– Kun tulin itse äidiksi, sai päivä ihan uudenlaisen merkityksen. Olen onnellinen siitä, että saan olla äiti. Se herkistää. Äitienpäivä on joka päivä.

Pakarinen kertoo säilyttäneensä vuosien varrella lapsiltaan saamansa kortit ja piirustukset. Niitä ei raaski heittää pois.

– Onneksi on isoja säilytyslaatikoita. Olen aina sanonut lapsilleni, etten halua mitään muuta lahjaksi kuin itse tehdyt kortit. Lapset ovat itsessään suuri lahja.

Elämää, rakkautta! -konsertissa kuullaan elämännälkäisiä ja rakkaudentäyteisiä lauluja. Ihan tarkkaan ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon.

Pakarinen kertoo haluavansa esittää ainakin Jukka Kuoppamäen säveltämän ja sanoittaman ”Sydäntangon”.

– Siinä on valtavan kaunis ja koskettava teksti, kuinka ihminen aistii elämän. Pidän kappaleista, jotka menevät ihon alle, kappaleista, jotka koskettavat.

Konserttia säestää pianisti Marko Autio. Seeli Toivio soittaa selloa sekä laulaa.

Pakarisen mukaan hän ja Toivio ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin muun muassa joulukonsertin merkeissä.

– Asumme samassa kaupungissa, joten erilaisia yhteistyökuvioita on helppo viritellä. On hienoa lyödä naisten voimat yhteen. Seeli on voimanainen, lahjakas ja ihana ihminen. Hänen kanssaan on helppo työskennellä.

Tänä kesänä tulee kuluneeksi viisi vuotta, kun Pakarinen kruunattiin Seinäjoella tangokuningattareksi.

Kun otan puheeksi juhlavuoden, toteaa Pakarinen, että jokainen vuosi on hänelle juhlavuosi ja jokainen päivä juhlapäivä.

– Saa olla ja elää. Elämässä on paljon asioita, joista saa olla kiitollinen.

Pakarinen kertoo keikkailevansa tällä hetkellä tasaisen mukavaan tahtiin.

Tanssikeikkojen lisäksi hän tekee juontohommia ja vetää yhteislaulutilaisuuksia.

– Kaikki tilaisuudet, joissa saa olla tekemisissä ihmisten kanssa, ovat antoisia. Ihminen on tehty toista varten. Meillä kaikilla on paljon jaettavaa ja annettavaa, siksi yhdessäolo on tärkeää.

Elämää, rakkautta!

Heidi Pakarisen ja Seeli Toivion äitienpäiväkonsertti ”Elämää, rakkautta!” Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) sunnuntaina 13.5. klo 15.

Noin tunnin mittaisessa konsertissa kuullaan elämänmakuisia lauluja menneiltä vuosikymmeniltä. Joukossa on myös sellokappaleita, kuten Järnefeltin Kehtolaulu ja Joutsen.

Heidi Pakarinen on vuoden 2013 tangokuningatar. Seeli Toivio on arvostettu sellisti-laulaja, joka on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa.

Mukana on myös yksi Suomen eturivin pianisteista Marko Autio.

Liput ennakkoon 25,50 e, www.lippupiste.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat