Viikko

Hikiällä vietetään kyläviikkoa – tapahtumiin toivotaan väkeä paikalle runsaslukuisesti

Viikon tapahtumiin toivotaan väkeä paikalle runsaslukuisesti.

Hikiällä vietetään viikolla 20 kyläviikkoja Hausjärven 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Viikon ajan ohjelmaa ja tapahtumia riittää. – Kyläviikon aikana saavat myös koulut ja päiväkodit järjestävät omaa juhlaohjelmaa, Miia Palmu ja Sirkka-Liisa Juuri kertovat. Kuvassa ovat myös Helmi ja Elsa Palmu.

Mia Lagström

Hikiän kylä saa vuolaat kehut Miia Palmulta ja Sirkka-Liisa Juurelta. Palmu perheineen on paluumuuttaja, Juuri on asunut Hikiällä reilut 50 vuotta.

– Täällä on rauhallista ja luonto on lähellä. Kun tuntee monia kyläläisiä, antaa se kodikkuuden tuntua, Juuri kertoo.

Hikiän kyläviikkoa vietetään viikolla 20. Ohjelmassa on paljon mukavaa yhteistä tekemistä. Kyläviikon ohjelmasta vastaavat eri yhdistykset, yritykset ja toimijat. Palmu kokoaa viikon ohjelmarunkoa kyläyhdistyksen edustajana ja häneltä saa lisätietoa (p. 040 836 6503). Vielä voi ilmoittautua mukaan ja kertoa ideoita.

Askel kyläviikkoihin otetaan jo edellisen viikon torstaina 10.5., jolloin paikalliset yhdistykset ja yhteisöt haastetaan ottamaan osaa Ahjossa järjestettävään kattauskilpailuun.

Katetut pöydät jäävät Ahjolaan koko kyläviikon ajaksi, jolloin ihmiset voivat käydä antamassa äänensä, mikä kattauksista on paras. Viikon ajan Ahjolassa toimii myös kirpputori, jonne yksityiset tai yhteisöt voi varata Sirkka-Liisa Juurelta kirpputoripöydän 10 euroa/pöytä.

Varsinainen kyläviikko alkaa maanantaina 14.5. yhteisillä siivoustalkoilla.

– Kuten kaikissa hienoissa juhlissa, ensin siivotaan, Juuri ja Palmu kertovat.

Tiistaina kootaan koko kylän väki liikkumaan yhdessä klo 16–20. Ohjelmassa on mm. rapputreeniä, mölkkykisailua, perheliikuntarasteja ja paljon muuta kaikenikäisille. Tiistaina MLL tarjoaa perhekerhossa kakkua ja kahvia. Keskiviikkona Arja Pehkonen Etelä-Hämeen Martoissa luennoin Eskon koululla aiheena ”Minipuutarha pihaan tai ikkunalle” klo 17 ja klo 18. Luennon jälkeen nautitaan vihanneksia dippikastikkeella.

Lauantaina 19.5. Ahjolassa järjestetään klo 19 alkaen Nuorisoseura Sarastuksen järjestämät tanssit. Paikalle saapuu myös kunnanjohtaja. Musiikista vastaa Raimo Turtiainen ja Pojat. Kyläviikko huipentuu sunnuntaina klo 12–18 Hikiän kyläkaupan järjestämiin yhteisiin juhliin Hikiän Urheilukentällä.

Hikiän kyläviikot 14.–20.5.

Ahjolassa voi käydä äänestämässä parasta juhlakattausta klo 14–19. Ma siivoustalkoot, nuorisotilassa avoimet ovet klo 16–20, Maddaleena-nukke esiintyy klo 18 Päiväkoti Seikkailunystävissä. Ti liikunnallista ohjelmaa urheilukentällä klo 16–20, ke puutarhaluennot klo 17 ja klo 18 Eskon koululla, ke ja to HaUn lasten liikuntaryhmät illalla urheilukentällä, pe HaUn maastojuoksu, 4H:n kesäkahvila Ahjolassa, la tanssit Ahjolassa ja su Hikiän kyläkaupan järjestämät koko kylän juhlat urheilukentällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat