Viikko

”Pieniä alussa ja isoja lopussa” – musiikkiopistossa tapahtuu lähitulevaisuudessa paljon

Musiikkiopistossa tapahtuu vuoden aikana paljon.

Toukotunnelmia-konsertissa kuullaan Hyvinkään musiikkiopiston oppilaiden taidonnäytteitä.

Hyvinkään musiikkiopisto

Hyvinkääsalissa 8.5. järjestettävässä Toukotunnelmia-konsertissa kuullaan paljon hienoja musiikkiesityksiä. Hyvinkään musiikkiopiston va rehtorin Sanna Ratian mukana estradille nousevat niin musiikkiopiston pienimmät kuin pidemmälle ehtineet.

– Pieniä alussa ja isoja lopussa. Luvassa on monipuolinen konsertti monenlaista musiikkia.

Opintojensa alkutaipaleella olevien soittajien orkestereista paikalla ovat puhallinsoittajista koottu Puhti-orkesteri sekä jousisoittajista koottu Trioli-orkesteri. Konsertissa kuullaan myös sooloesityksiä, kuten tuubansoittaja Linnea Lindberg esitys.

– Tuubamusiikkia kuulee harvoin. Lindberg esittää varmasti monelle tutun Puccinin Nessun Dorman. Miten ooppera-aaria soi tuuballa, kannattaa tulla paikalle kuuntelemaan, Ratia kannustaa.

Pidemmälle edistyneitä opiskelijoita edustaa myös pianisti Venla Pitkänen, joka esittää Chopinia. Ratian mukaan Chopin on ihanaa musiikkia, mutta vaatii soittajalta taitoa ja osaamista. Varsin erikoinen yhdistelmä on huilu ja harmonikka, jotka soivat yhteen Venla Tiljanderin ja Aino Kontiaisen esityksessä.

Konsertin loppupuolella esiintyvät Kamariorkesteri sekä Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri. Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri on musiikkiopiston yhteistyökumppaneita ja siinä on mukana musiikkiopiston pidemmälle edenneitä oppilaita.

– Orkesterin johtaja Jukka Palonen kertoi orkesterin esittävän hauskoja kappaleita. Syncopated Clock on L Anderssonin teos. Andersson on säveltänyt muun muassa tutun talvisen laulun Slideride eli Rekiretki. Toinen kappale on belgialaisten laskuvarjojääkärien marssi.

Musiikkiopistossa tapahtuu lähitulevaisuudessa paljon. Hyvinkään musiikkiopiston Kannatusyhdistys ry:n hallitus valitsi Sanna Ratian musiikkiopiston uudeksi rehtoriksi. Hän aloittaa toimessaan 1.8. Samana päivänä otetaan käyttöön myös uusi opetussuunnitelma, jota on valmisteltu tämän lukuvuoden ajan.

Ratian mukaan suuria mullistuksia ei ole tehty, vaan hyviä askeleita uuteen suuntaan. Oppilaat saavat enemmän valinnanvapautta opintojen alussa ja lopussa. Musiikkiopisto on mukana myös Rentto Oy:n Hangonsillan monitoimitalon rakennushankkeessa. Kun rakennus valmistuu, tullaan musiikkiopiston kaikki toiminnot siirtämään sinne. Arvioitu valmistumisaika on 2021.

– Elämme jännittäviä aikoja.

Toukotunnelmia Hyvinkääsalissa

Hyvinkään musiikkiopiston Toukotunnelmia-konsertti Hyvinkääsalissa (Kauppatori1) tiistaina 8.5. klo 18.

Esiintymässä Onni Arola (trumpetti), Puhti-orkesteri johtajanaan Kirsi Tuunanen, Venla Pitkänen (piano), Linnea Lindberg (tuuba), Trioli-orkesteri johtajanaan Pauliina Raninen, Venla Tiljander (huilu), Aino Kontiainen (harmonikka), Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri johtajanaan Jukka Palonen ja Kamariorkesteri johtajanaan Tuomas Pirilä.

Liput 4,50/6,50 euroa www.lippupiste.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat