Viikko

Vieno Kekkonen esiintyy Kaukasissa vappupäivänä

Konsertteja tullaan jatkossa järjestämään Kaukasissa pitkin vuotta.

Vappupäivänä 1.5. klo 15 Kaukasten Juhlatalossa esiintyy Vieno Kekkonen tyttärensä Elina Saurin kanssa. Musiikista vastaa Pekka Pentikäisen kvartetti, jossa soittavat Pekka Pentikäinen (harmonikka), Petri Hakala (kitara), Elina Lappalainen (basso) sekä Timo Alakotila (piano).

kuvaaja

Virallisesti konserttilavoilta väistynyt Vieno Kekkonen saapuu esiintymään vappupäivänä Kaukasten Juhlatalolle. Kekkosen solistikaverina on hänen oma tyttärensä Elina Sauri.

Musiikista vastaa Pekka Pentikäisen kvartetti.

– Esiinnyimme vuosi sitten Vieno Kekkosen kanssa Kuopiossa Samuelin Poloneesi -kansanmusiikkitapahtumassa. Se oli mahtava kokemus, kvartetin pianisti Timo Alakotila kertoo.

Uuteen yhteiskeikkaan tartuttiinkin mielellään.

– Olen aina tykännyt Vieno Kekkosen laulusta ja musiikista. Hän on tehnyt hienon uran. Nykyisin hän esiintyy enää harvoin, joten nyt on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä hänet. Kannattaa tarttua tilaisuuteen, Alakotila kannustaa.

Pekka Pentikäisen kvartetin muusikot ovat tulleet tunnetuksi pääasiassa kansanmusiikista.

Tulevassa konsertissa keskitytään kuitenkin vanhaan iskelmä- ja tanssimusiikkiin.

Alakotilan mukaan kansanmusiikki sekä vanha tanssi- ja iskelmämusiikki ovat kavereita keskenään ja sopivat hyvin yhteen.

– Pekka Pentikäinen ja Vieno Kekkonen ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Kekkonen on käväissyt myös Pekka Pentikäisen kansanmusiikkikurssilla Orivedellä. Myös Kekkosen tytär Elina Sauri on esiintynyt useita kertoja Pentikäisen kanssa. Sauri tekee paljon omaa musiikkia ja hän esittää niin laulelmia, tanssimusiikkia kuin gospelia. Hän on hyvin monipuolinen esiintyjä, Alakotila kertoo.

Vieno Kekkosen konsertin järjestää Kaukas EloFolkia järjestävä Kaukasten kulttuuriyhdistys Vanun Voima. Alakotila toimii yhdistyksen taiteellisena johtajana.

Hänen mukaansa suunnitteilla on, että jatkossa Kaukasissa järjestettäisiin EloFolkin lisäksi muitakin konsertteja ja useampia joka vuosi. Vieno Kekkosen vappukonsertti on näiden suunnitelmien avaus.

Heinäkuussa Kaukasten Juhlatalolle saapuu skotlantilainen viulistilegenda Alasdair Fraser sekä sellotaituri Natalie Haas.

Elokuussa järjestettävässä Kaukas EloFolkissa esiintyvät tänä vuonna Naiskuoro Solina, Timo Alakotila, Panu Savolainen, Elias Frigård, Hannu Kella, Valma ja Varsinaiset, Dublin 1930, Merve Abdurahmani ystävineen, Senni Valtonen, NDIOBA, Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi, Antti Savilammen Huutokatrilli sekä T for Three. Illan päätteeksi järjestetään tanssit.

Vuoden päättää joulukuussa järjestettävä Seimiyö-joulukonsertti, jossa esiintyvät viime vuoden tapaan Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila.

Juttua päivitetty 26.4. klo 14: Lipun hinta korjattu.

Musiikkia Kaukasten Juhlatalossa

Kaukasten Kulttuuriyhdistys Vanun Voima järjestää Kaukasten Juhlatalossa (Jokipadontie 6, Hyvinkää)

Vieno Kekkosen ja Elina Saurin Vappukonsertti ti 1.5. klo 15. Liput 20 euroa.

Alasdair Fraser ja Natalie Haas ti 3.7. klo 18. Liput 15 euroa.

Kaukas EloFolk su 18.8. klo 13.30 - 24. Liput 25 euroa.

Seimiyö-joulukonsertti la 8.12. klo 18. Liput 20 euroa.

Alle 15-vuotiaat pääsevät konsertteihin ilmaiseksi. Lippuja konsertteihin voi ostaa ennakkoon www.lipputoimisto.fi tai tuntia ennen ovelta.

Konserttiin on ilmainen kuljetus Jokelan asemalta klo 14.10 ja 14.40 ja kyläkahvila ennen ja jälkeen esityksen!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat