Viikko

Harrasteajoneuvoparkissa on nähty monenmoista kulkupeliä – mukana ollut jopa polkupyöriä

Vapun jälkeen kokoonnutaan jälleen joka keskiviikko Hyvinkään kauppatorille.

Jari Elo on järjestänyt vanhojen autojen kokoontumisia Hyvinkäällä neljän kesän ajan. - Harrasteajoneuvoparkki järjestetään Hyvinkään kauppatorilla keskiviikkoisin klo 17 - 21. Mukaan ovat tervetulleita niin harrastajat ajokkeineen kuin yleisö.

Mia Lagström

Vappu on yleensä aikaa, jolloin kaivetaan tallien perukoilta esille niin kaksipyöräiset kuin nelipyöräiset harrasteajoneuvot. Ensimmäinen vanhojen autojen kokoontuminen on Hyvinkäällä vappupäivänä 1.5. Willantorilla. Paikalle voi tulla klo 9.30 alkaen.

Päivän aikana järjestetään myös mopojen ja moottoripyörien paraati lentokentältä Hyvinkään kauppatorin parkkikannelle. Viime vuonna letkassa oli reilut 250 moottoripyöräilijää ja mopoilijaa. Tapahtuman järjestää Lions Club Hyvinkää Viertola.

Vapun jälkeen 2.5. alkaen Hyvinkäällä jatkuu perinteinen jokakesäinen Harrasteajoneuvoparkki. Kokoontuminen on keskiviikkoisin klo 17 Hyvinkään kauppatorilla. Jari Elo kertoo saaneensa idean suuresta harrastajamäärästä.

– Hyvinkäällä on paljon vanhoja ajoneuvoja, mutta niitä ei aiemmin nähnyt kuin satunnaisesti liikenteessä ja vappuisin. Laitoin 4 vuotta sitten vapun jälkeen ilmoituksen kokoontumisesta ja siitä se lähti.

Elon mukaan paikalla on ollut parhaimpina iltoina yli 80 ajoneuvoa.

Joukossa on ollut monenmoista kalustoa mopoista kuorma-autoihin.

Onpa paikalla nähty vanhoja polkupyöriäkin. Niilläkin on omat harrastajansa. Suosittuja ajoneuvoja harrastajien keskuudessa ovat kuplavolkkarit, Mini Cooperit, 96 Saabit ja Volvo Amazonit. Valtaosa autoista on 1950–1970-luvulta, mutta on paikalla nähty myös 2000-luvun Mustangeja.

– Erikoisin on varmasti ollut englantilainen avoauto Invicta. Niitä ei taida maapallolla olla enää kuin muutama kymmenen kappaletta.

Mikä on hienoin auto tai automerkki, siitä ei Elon mukaan harrastajien keskuudessa kinastella. Jokaisella on omat faninsa. Joku kerää tietyn vuosimallin autoja, joku tiettyä merkkiä. Kaikkiruokaisiakin on paljon.

Vanhassa autossa viehättää yksinkertainen tekniikka. Niitä on helppo huoltaa ja rakennella. Ei tarvita erityisosaamista.

– Monelle harrastajalle rakentelu on iso osa harrastusta. Jotkut ostavat valmiina ja tykkäävät vain ajaa hirveässä metelissä ilman mukavuuksia olevalla ajopelillä. Siinä on oma tunnelmansa, Elo nauraa.

Elon mukaan hänelle kerääntyy kesällä useampi sata ajokilometriä.

– Hienoimpia kesän tapahtumia on Vääksyn kanavan kokoontumisajot sekä Riihimäellä järjestettävä Britit kohtaavat -tapahtuma.

Vanhojen ajoneuvojen kokoontumisia

- Vappupäivänä 1.5. klo 9.30 alkaen vanhat autot kokoontuvat Willan torille.

- Mopojen ja moottoripyörien paraati lähtee vappupäivänä lentokentältä klo 10.45 ja kulkee kaupungin läpi Hyvinkään kauppatorille.

- Harrasteajoneuvoparkki Hyvinkään kauppatorilla keskiviikkoisin klo 17 - 21 koko kesän ajan 2.5. - 26.9. Kaikki harrastajat ajokkeineen ovat tervetulleita paikalle. Myös yleisöllä on vapaa pääsy. Torilla on kahvi-, pulla- ja voileipäpuffetti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat