Puheenaihe

Suomen uusin Ikea tulee tänne – Jättitavaratalo nousee metron varteen ja meren rannalle

Helsingin Koivusaareen nousevasta Ikea-tavaratalosta ei ole tulossa tavanomaista laatikkomyymälää.

Ikea Suomi

Helsingin Koivusaareen suunnitteltu Suomen uusin Ikea-tavaratalo toteutuu näillä näkymin aikataulun mukaan. Asialle näytti vihreää valoa tänään Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto, joka päätti varata Koivusaaresta yli 15 000 neliön suuruisen alan huonekalumyymäläketjun tavarataloa varten.

Varsinaisen Ikea-tavaratalon lisäksi alueelle on tulossa siihen liittyviä toimistotiloja sekä muita liike-, hotelli- ja toimistotiloja. 

Kokonaisuuteen kuuluva Ikea-tavaratalo on tarkoitus toteuttaa arkkitehtuuriltaan ja palvelukonseptiltaan uudenlaisena, kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena ja alueen erityispiirteet huomioivana. Rakennukset sijoittuvat Koivusaaren keskustaan, metroaseman välittömään yhteyteen. 

Toteutuessaan Ikea-hanke luo Helsinkiin merkittävän määrän uusia työpaikkoja erinomaisesti saavutettavalle alueelle. Hanketta suunnitellaan ja kehitetään tiiviissä yhteistyössä kaupungin kanssa Koivusaaren kokonaissuunnitelmaa ja sen tavoitteita tukien.

Suunnitteluvaraus jatkuu vuoden 2020 loppuun asti. Ikea Real Estate Oy:n pyrkimyksenä on toteuttaa hanke mahdollisimman pian sen jälkeen, kun alueen kaavoitus, rakentamiskelpoisuus ja muut yhteiset suunnittelu- ja kehittämisratkaisut sen mahdollistavat. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin Ikeasta tulisi erilainen Ikea – "Toteutuminen erittäin todennäköistä"2.3.2018 18.50
Ikea haluaa tavaratalon ja hotellin merenrantamaisemiin Helsinkiin – tällainen on alustava suunnitelma2.3.2018 08.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat