Viikko

”Mukavan massiivinen kokoonpano”

Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta ja Groove Family kuljettavat kuulijan Bondin – James Bondin maailmaan.

Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta on tarttunut legendaarisiin Bond-kappaleisiin. 21.4. järjestettävässä For Your Ears Only -konsertissa soittokunta saa soittokaveriksi joulukonserteistaan tutun Groove Familyn. Lavalla nähdäänkin peräti nelisenkymmentä soittajaa ja laulajaa.

Mia Lagström

Kun Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta tuuttaa tutun melodian, on tunnelma kymppi. Tulevaa konserttia alkaa oikein odottaa.

– Soittokunnan ykköstrumpetisti Lari Toivanen on kova Bond-fani ja hän otti asian puheeksi, kapellimestari Tuomo Komonen selittää For Yours Ears Only -konsertin syntyä.

Komonen kertoo innostuneensa asiasta myös itse.

– Bond-kappaleet ovat hienoja sävellyksiä.

Haastetta on riittänyt, sillä Bond-musiikkia ei ole tehty alun perin pelkälle puhallinorkesterille. Komosen mukaan yksi sovitus löytyi soittokunnalta valmiina, muutamat tilattiin Belgiasta. Muiden sovituksesta ovat vastanneet Komonen sekä orkesterin trumpetisti Lucas Echkart ja orkesterissa aiemmin vaikuttanut Jorma Hirvelä.

– On palkitsevaa esittää kappaleita, joiden parissa on pakertanut. Vaikka kyseessä on toisen sävellys, tuo sovittaminen siihen jotain omaa. Niistä tulee vähän kuin sovittajan omia ”lapsia”.

Bond-elokuvia on 26, joten kappaleita riittää. Mukaan konserttiin on mahtunut niistä viisitoista.

– Kappaleita on jokaisen näyttelijän ajalta. Se on herkullinen kokonaisuus, sillä jokaisessa kappaleessa on oman aikakautensa leima. Samaan aikaan niissä kaikissa on sama tietty tunnusomainen piirre. Bond-kappaleen tunnistaa aina Bond-kappaleeksi.

Tarkka ohjelma on yllätys. Sen verran Komonen paljastaa, että mukana on hänen suosikkinsa Live and Let Die. Siinä on ympätty reilun parin minuutin kappaleeseen lähes kaikki: menevämpää rokkia, reggaeta ja hitaampaa kohtaa.

– Se on hauska progressiivisen rockin aikakauden tuotos ja mukavan kummallinen lintu joukossaan. Orkesterille kappale on kiva, sillä siinä on paljon tahtilajin vaihdoksia.

Kun Komonen alkoi sovittaa kyseistä kappaletta, sai hän ympäriltään kommenttia, että tehtävä on mahdoton. Komosta itseäänkin vähän hirvitti kappaleen vaikeus.

– Se on todella haastava soitettava, mutta uskoin, että harjoittelemalla saamme sen varmasti onnistumaan. Lopputuloksesta tuli hyvä. Olemme siitä ylpeitä.

For Your Ears Only -konserttiin Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta on saanut soittokaveriksi joulukonserteistaan tutun Groove Familyn. Lavalla nähdäänkin peräti nelisenkymmentä soittajaa ja laulajaa. – Mukavan massiivinen kokoonpano, Komonen kuvailee.

Lippujen myynti on jo alkanut

Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta ja Groove Familyn For Your Ears Only -konsertti Eteläisen koulun Matinsalissa lauantaina 21.4. klo 16. Laulusolisteina konsertissa toimivat Groove Familysta tutut Minna Vainionpää, Heikki Kärhä, Annamaria Hannonen ja Hanna Komonen. Kapellimestarina on Tuomo Komonen. Paikkoja on rajoitetusti, joten liput kannattaa hankkia ennakkoon. Liput ovat 20 euroa ja niitä myyvät Riihimäen suutari kauppakeskus Atomissa sekä Uusi kirjakauppa Hämeenkadulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat