Viikko

Pehmolelut pääsevät taas yökylään kirjastoon Hyvinkäällä

Lelut tulee tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17.

Silja Rytkösen ja Paula Karojärven mukaan lukukoirille on vielä muutamia aikoja jäljellä, joita voi kysyä kirjastosta. Lauantaina lukukoirina toimivat 3-vuotias havannankoira Max sekä 4-vuotias griffon bruxellous Wookie. – Koirille voi lukea omaa kirjaa tai kirjaston kirjaa.

Mia Lagström

Hyvinkään pääkirjastossa vietetään tulevana lauantaina Lasten lauantaita. Ohjelmaa on monenmoista ja päivän nimestä huolimatta aikuisetkin ovat tervetulleita, kirjastonhoitajat Omaa laatuaikaansa pääsevät viettämään kirjastossa myös pehmoeläimet, jotka ovat tervetulleita kirjastoon yökylään.

– Jos haluaa tuoda oman lelunsa kirjastoon yökylään, tulee se tuoda kirjastoon viimeistään perjantaina klo 17. Viime vuonna tänne tuotiin lähemmäs 70 pehmoeläintä, joukossa oli vaikka ja mitä, Karojärvi kertoo.

Kirjaston henkilökunta kuvasi salaa pehmoeläinten yöllisiä seikkailuja ja niitähän riitti.

– Ne laskivat kaidetta ja pomppivat henkilökunnan tilan sohvalla. Yöpuulle käytiin kirjaston löytötavaralaatikkoon, jossa oli tumppuja ja mukavan pehmeä paikka nukkua. Saa nähdä, mitä ne tänä vuonna keksivät, Rytkönen naurahtaa.

Lauantaina kirjastossa ovat paikalla myös lukukoirat 4-vuotias griffon bruxellous Wookie ja 3-vuotias havannankoira Max. Niille voi varata oman lukuajan. Karojärven mukaan aikoja on varattu paljon, mutta muutamia on vielä jäljellä.

– Lukukoirat auttavat niitä, jotka opettelevat lukemaan tai joilla on lukemisen kanssa vaikeuksia. Koirille voi lukea rauhassa ääneen omaan tahtiin. Ne eivät arvostele.

Lukemaan oppii vain lukemalla. Kuinka innokkaasti lapset kirjoihin tarttuvat, periytyy vanhemmilta. Jos vanhemmat ovat aktiivisia lukijoita, tarttuu innostus yleensä myös lapsiin.

Rytkönen ja Karojärvi kannustavat aikuisia lukemaan lapsille paljon. On suositeltavaa, että lapsille luettaisiin joka päivä vähintään kymmenen minuutin ajan.

Äänen lukeminen on tärkeää vielä senkin jälkeen, kun lapsi oppii lukemaan. Kun lapsi on oppinut lukemaan, sitä voidaan lukea yhdessä niin, että välillä lapsi lukee vanhemmilleen ja välillä vanhemmat lapsilleen.

Lasten lauantaina kirjastossa tehdään myös kasvomaalauksia. Kävijät voivat askarrella itselleen myös rintamerkit. Kaikki tarvittava materiaali löytyy kirjastosta. Paikalla on myös peliesittelyä.

Lasten lauantai Hyvinkään kirjastossa

Lasten lauantai Hyvinkään pääkirjastossa 14.4. Kasvomaalausta klo 10–11 ja 12–13, rintamerkkipaja klo 10–15, satutunti klo 11.15. Lukukoirat ovat tavattavissa klo 10–13, ajanvaraus etukäteen numerosta 019 459 2423 tai kirjaston neuvonnasta. Pehmolelun voi tuoda kirjastoon yökylään. Lelu tulee tuoda kirjaston yläkerran neuvontaan perjantaina 13.4. klo 17 mennessä. Lelut haetaan pois lauantaina klo 10–15. Muistoksi lapsi saa kuvia ja pienen tarinan lelun seikkailuista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat