Viikko

”Kaikki Kyllikit pääsevät ilmaiseksi sisään”

Maantien Ritarit järjestävät Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla.

Maantien Ritarit harjoittelivat lauantaina tulevaa konserttia varten kuoron taiteellisen johtajan Timo Kerosuon johdolla. Laulajien mukaan taiteellisen johtajan tausta peruskoulun ala-asteen opettajana edesauttaa tehtävän hoitamisessa. – Hän osaa pitää meidät kurissa, Timo Voipio perustelee.

Mia Lagström

Öllerinkadun Musiikkitalolla on huumori herkässä, kun Maantien Ritarit valmistautuvat tulevaan keikkaan. Kyllikin iltamat -nimellä kulkeva konsertti sisältää monipuolisen setin iskelmämusiikkia. Timo Voipio lupaa että tunteet tulevat olemaan vahvasti pinnassa. Tällä kertaa mukaan keikalle otetaan myös sahansoittaja Nikander Hyvinkäältä.

– Täytyyhän Riihimäen eteläinen kaupunginosa olla edustettuna, laulajat perustelevat.

Riihimäen Maantiellä alkunsa saanut kokoonpano on kasvanut vuosien saatossa. Tällä hetkellä mukana on kuutisentoista laulajaa. Määrä on Voipion mukaan sopiva.

– Enemmän jos olisi, mentäisiin mieskuoron puolelle, ja sitä emme halua.

Muu porukka heittää tosin väliin, että yleislääkäri olisi vielä kiva saada joukkoon – ja mielellään reseptin kirjoitusoikeudella varustettu.

– Tässä alkaa kaikilla olla ikää jo sen verran, Juha Kujala selittää.

Maantien Ritarit on tullut tunnetuksi rennonpuoleisista keikoistaan. Iskelmien lisäksi esitetään juomalauluja, kansanlauluja ja lastenlauluja. Kerran vuodessa käydään ulkomailla laululeirillä treenaamassa uusia kappaleita. Tänä vuonna joukko suuntaa heinäkuussa Tšekkeihin Poděbradyyn, historialliseen kylpylä- ja kulttuurikaupunkiin.

Uusien kappaleiden saaminen mukaan ohjelmistoon on Jouni Hakulisen mukaan kylläkin varsin haasteellista.

– Fanit pyytävät aina laulamaan vanhoja kappaleita. Yritä siinä sitten uudistua. Meillä on paljon ohjelmistoa, jota emme pääse koskaan esittämään.

Kokoonpano on esiintynyt monenlaisissa kinkereissä ristiäisistä hautajaisiin. Keikkaa on tehty myös ulkomailla Volgan mutkasta Ruotsiin. Viime vuoden huippuhetkiin kuuluivat puuceemessut (puutarhamessut toim. huom.) Helsingissä sekä tamperelaisille matemaatikoille järjestetty konsertti.

– Sen riehakkaampaa yleisöä ei meillä ole ollut, Kujala kertoo.

Huippuhetkiin on kuulunut myös esiintyminen Kaustisten kansanmusiikkifestivaaleilla, jossa laulajat saivat rintaansa nimilaput, joissa luki nimen lisäksi ”pelimanni”.

– Se oli hieno hetki, Voipio kuvailee.

Tavoitteista tärkeimmät ovat pääsy esiintymään uudelle mantereelle Floridaan – kutsua odotellaan edelleen – sekä 23-vuotisjuhlakonsertti.

– 23-vuotisjuhla siksi, ettemme usko pääsevämme 25-vuoteen saakka, Iike Ropponen selittää.

Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla

Maantien Ritarit järjestävät Kyllikin iltamat Vihreällä Talolla perjantaina 13.4. klo 20 alkaen. Ovet avautuvat klo 19.30. Kuoron taiteellinen johtaja on Timo Kerosuo. Ohjelmistossa on tunnelmallisia iskelmiä. Yllätysvieraana on sahansoittaja Nikander. 15 euron lippuja voi varata ennakkoon Vihreältä Talolta [email protected]. Paikkoja on vähän, joten ennakkovarausta suositellaan. Kyllikit pääsevät sisään ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat