Viikko

Riihimäen Nuorisoteatterilta kaksi uutta näytelmää

Nuorisoteatterin runsas teatteritarjonta jatkuu kahdella esityksellä.

Riihimäen Nuorisoteatterin Broadway-ryhmän perusopintojen päättötyönä nähtävä Vähän niinku benjihyppy on tarina aikuisuuteen kasvamisesta, ihmissuhteista ja ystävyydestä. Lauran roolista vastaa Eeva Suomenniemi, Aadan roolista Veera Känsälä ja Nooran roolista Mimmi Pitkämäki.

Mia Lagström

Riihimäen Nuorisoteatterilta on valmistumassa kaksi uutta näytelmää: Teatteri Pohjassa lauantaina 7.4. ensi-iltansa saava Sukukokous sekä Kino Sampossa perjantaina 13.4. ensi-iltansa saava Vähän niinku benjihyppy.

Sukukokous-näytelmän käsikirjoituksesta ja toteutuksesta ovat vastanneet nuorisoteatterin aikuisryhmäläiset. Ohjaaja Jukka Heiskasen mukaan ryhmälähtöisessä esityksessä hyvää on, että näytelmästä tulee enempi ryhmän oma.

– Shakespearessa on oma hienoutensa. Yhteinen matka on kuitenkin suurempi kuin aloittaa täysin tyhjästä.

Sukukokous on hauska kertomus siitä, mitä suku merkitsee eri ihmisille. Näytelmän helmenä ovat räikeän karikatyyriset henkilöhahmot ja kärjistetyt tilanteet. On perinnöstä riiteleviä veljeksiä ja sukuun yllättäen tupsahtaneita uusia tulokkaita.

Näyttelemisen ja käsikirjoittamisen lisäksi näyttelijät ovat vastanneet itse oman roolihahmonsa puvustuksesta. Halukkaat ovat päässeet kokeilemaan myös ohjausta.

– Oli hienoa, kuinka innokkaasti ja ennakkoluulottomasti haasteeseen tartuttiin, Heiskanen kiittelee.

Vähän niinku benjihyppy on nuorisoteatterin Broadway-ryhmän perusopintojen päättötyö. Ryhmälle näytelmä on ensimmäinen, joka pohjautuu valmiiseen käsikirjoitukseen. Näyttelijöiden Veera Känsälän, Eeva Suomenniemen ja Silja Väyrysen mukaan valmiiseen rooliin sujahtaminen on haastavampaa kuin itse kirjoitettuun rooliin, mutta kivaa.

Uuden äärellä ollaan myös siinä, että kyseessä on 19-vuotiaan Annika Lohilahden esikoisohjaus. Tähän saakka Lohilahti on ollut lavalla. Hän vastasi muun muassa Koirien Kalevalan Louhin roolista.

– Tämä on ollut hieno kokemus. Tehtävän vastuullisuus hieman yllätti, kuinka paljon on minun käsissäni ja päätettävissäni.

Lohilahti kertoo tutustuneensa eri näytelmiin yhdessä ryhmän johtavan opettajan Jukka Heiskasen kanssa. Lopulta käsiin valikoitui dramaturgi Juho Gröndahlin Kansallisteatterin nuorten ryhmälle kirjoittama Vähän niinku benjihyppy.

– Teksti teki vaikutuksen. Se on monipuolista ja puhuttelevaa. Vaikka siinä ollaan pienessä hetkessä, käydään siinä läpi asioita syvästi.

Vähän niinku benjihyppy vie katsojan nuoruuden ja aikuisuuden murrosvaiheeseen, jossa lapsuuden hiekkalaatikkoleikit ovat jääneet taakse ja tilalle on tullut aikuisempia juttuja, kuten ihmissuhteet ja ihmisten välinen kemia. Vahvana teemana on myös ystävyys.

– Vaikka aiheet ovat vakavia, on teksti hauskaa ja värikästä, Lohilahti lupaa.

Sukukokous ja Vähän niinku benjihyppy

Sukukokous Teatteri Pohjassa (Lopentie 1, Riihimäki) la 7.4 klo 19 (ensi-ilta), pe 13.4 klo 19, su 15.4 klo 19, pe 20.4 klo 19 ja la 21.4 klo 19. Esityksen käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastaa nuorisoteatterin aikuisryhmä. Liput alk. 10e +1e käsittelymaksu www.lippuagentti.fi.

Vähän niinku benjihyppy Kino Sampossa (Suokatu 9, Riihimäki) pe 13.4. klo 19 (ensi-ilta), la 14.4. klo 15, su 15.4. klo 15, ke 18.4. klo 19, la 21.4. klo 15 ja su 22.4. klo 19. Esityksestä vastaa nuorisoteatterin Broadway-ryhmä. Liput alk. 12e +1e käsittelymaksu www.lippuagentti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat