Viikko

Vanhan liiton hevimiehiä Riihimäellä – "harvinaista herkkua"

Legendaarinen Doogie White esiintyy Bar Bulldogissa.

Doogie Whiten lämppärinä Suomen kiertueella toimii helsinkiläinen hard rock bändi Wishing Well, joka julkaisi maaliskuussa toisen albuminsa ”Rat Race”. Kokoonpanossa ovat Rick Becker (basso), Anssi Korkiakoski (kitara), Arto Teppo (Hammond-urut), Juha Kivikanto (rummut) ja Rafael Castillo (laulu).

Kai Sairanen

Vanhan liiton hevimusiikin ystäville on tiedossa harvinaislaatuista herkkua, kun skotlantilainen Doogie White saapuu bändeineen keikalle Riihimäelle Bar Bulldogiin. Doogie White on tehnyt yhteistyötä muun muassa legendaarisen Ritchie Blackmoren Rainbow-yhtyeen kanssa.

– Doogie White toimi vokalistina Rainbow’n vuonna 1995 julkaisemalla Stranger in Us All -albumilla. Hän on tehnyt yhteistyötä myös Yngwie Malmsteenin ja Michael Schenkerin kanssa, Anssi Korkiakoski helsinkiläisestä Wishing Well -yhtyeestä kertoo.

Wishing Well toimii Doogie Whiten lämppärinä tämän Suomen kiertueella. Wishing Well on tehnyt uransa aikana yhteistyötä myös toisen Rainbow’n solistin, Graham Bonnetin kanssa.

– Bonnet lauloi yhdellä kappaleellamme debyyttialbumillamme. Teimme hänen kanssaan myös kiertueen. Graham Bonnet on tulossa jälleen toukokuun lopussa Suomeen, ja olemme mukana myös hänen keikoillaan. On mukavaa päästä soittamaan vähän tunnetumpien nimien kanssa. Oma bändimme on kuitenkin vielä aika tuntematon, Korkiakoski sanoo.

Wishing Wellin omassa musiikissa on aistittavissa vanhan liiton hevimetallin värinää Rainbow-tyyliin. Korkiakoski ei haluaisi itse nimetä mitään esikuvia. Bändi tekee omaa juttuaan.

– Mutta jos jotain vaikuttajia on sanottava, Rainbow ei ole lainkaan hullumpi vaihtoehto.

– Se on aikansa hard rock suuruuksia. Monille meille vanhan liiton hevareille Ritchie Blackmore on yksi maailman parhaimmista kitaristeista, jota katsotaan ylöspäin.

Doogie White & Wishing Well Bar Bulldogissa

Doogie White’s White Noise & Wishing Well Bar Bulldogissa (Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki) perjantaina 20.4. klo 22. Lippuja (15€) voi ostaa ennakkoon Bar Bulldogista.

Doogie White’in taustabändissä Suomen kiertueella soittavat pietarsaarelaiset Henric Blomqvist (kitara), Sven Wannäs (koskettimet), Jonas Kuhlberg (basso) ja Victor Nyblom (rummut).

Wishing Well -bändissä soittavat Anssi Korkiakoski (kitara), Juha Kivikanto (rummut), Arto Teppo (Hammond-urut) ja Rick Becker (basso). Bändin solistina toimii chileläinen Rafael Castillo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat