Viikko

Elämää suurempia makuja ja hajuja – Lauantain toivotut kaikuvat Hyvinkääsalissa

Seppo Hovista on hienoa nähdä, kun yleisö kaivelee ilmeillään muistojen albumeja.

Seppo Hovi vie kuulijat Lauantain toivottujen maailmaan Hyvinkääsalissa lauantaina 7.4. järjestettävässä Lauantain toivotut -konsertissa. – Konsertti pidetään hyvissä ajoin kolmelta iltapäivällä, joten sen jälkeen ehtii kuuntelemaan Lauantain toivottuja vielä radiosta.

Seppo Hovi

Laulajat Mari Palo ja Hannu Lehtonen esittävät tulevana lauantaina Hyvinkääsalissa Lauantain toivotut -ohjelman suosikkikappaleita. Säestäjänä konsertissa toimii Seppo Hovi, joka myös tarinoi ja kertoo kustakin kappaleesta.

– Konsertti sai alkunsa, kun halusimme esittää tyylillisesti kirjavan ja monipuolisen ohjelmiston, aivan kuten radion musiikkiohjelmat. Lauantain toivotut on Suomen vanhin edelleen lähetettävä radion musiikkiohjelma. Se taitaa olla muutenkin vanhimpien ohjelmien joukossa. Vain uutisia on taidettu lähettää kauemmin, Hovi kertoo.

Lauantain toivotut sai alkunsa, kun Radio-orkesterin pianisti Alvar Andström ehdotti, että radion kuulijat voisivat esittää levytoiveitaan, jotka soitettaisiin radiossa lauantaisin. Ensimmäinen lähetys tehtiin syksyllä 1935.

– Ohjelmaa on esitetty yhtäjaksoisesti tähän päivään mukaan lukien sota-aika. Etenkin sota-aikana musiikkiterveiset olivat merkittävä keino välittää tunteita ja ajatuksia. Yleen postikorttimuodossa lähetettyjen terveisten ja toiveiden määrä oli silloin valtava.

Tulevassa konsertissa edetään radio-ohjelman formaatin tapaan kevyestä klassisesta operetin ja musikaalin kautta laulelmiin ja iskelmiin. Ohjelma on jäänyt vahvasti myös Seppo Hovin mieleen. Olihan se suurelle ikäpolvelle ainoa mahdollisuus kuulla omassa nuoruudessa radiosta kevyempää viihdemusiikkia.

– Nuoriso laittoi radion auki ohjelman loppupuolella. Ohjelman viimeisen 20 minuutin aikana kun saattoi kuulla Paul Ankaa ja mahdollisesti niinkin syntistä kuin Elvis, Hovi tuumaa.

Hänen mukaansa Lauantain toivotut ovat omalta osaltaan olleet luomassa Suomeen myös tietokilpailumentaliteettia.

– Ohjelman juontaja kertoi kappaleesta vasta kappaleen soittamisen jälkeen. Näin kuulijat saattoivat arvuutella, mikä kappale oli kyseessä, milloin se oli julkaistu ja kuka oli sen esittäjä. Myös konsertissa yleisö voi arvuutella hiljaa mielessään kappaleiden nimiä ja niiden alkuperäisiä esittäjiä.

Hovin mukaan konserteissa on ollut hienoa nähdä, kuinka yleisö eläytyy ja kaivelee ilmeillään muistojen albumeista elämää suurempia makuja ja hajuja.

– Olemme saaneet kiitosta myös nuoremmilta kuulijoilta. Ohjelmistossa on lauluja ja sävelmiä, joita ei kovin taajaan radiosta enää kuule.

Lauantain toivotut Hyvinkääsalissa

Lauantain toivotut: Seppo Hovin seurassa Mari Palo ja Hannu Lehtonen Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1, Hyvinkää) lauantaina 7.4. klo 15.

Konsertissa esitetään suomalaisten suosikkikappaleita reilun 70 vuoden ajalta Lauantain toivotut -radio-ohjelman mukaisesti klassisesta operetin ja musikaalin kautta laulelmiin ja iskelmiin.

Lipun hinta 27,50 euroa, eläkeläiset 22,50 euroa www.lippupiste.fi.

Lauantain toivotut on Suomen vanhin edelleen lähetettävä radion musiikkiohjelma. Ensimmäinen lähetys kuultiin marraskuussa vuonna 1935.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat