Puheenaihe

Nainen odotti pysäkillä bussia turhaan ja otti taksin – Yle: HSL hävisi kiistan alle 20 euron työmatkasta

Nainen voitti kuluttajariitalautakunnassa HSL:n, joka ei suostunut maksamaan 19 euron taksimatkaa. Kiista liittyi tilanteeseen, jossa usea perättäinen bussivuoro jäi jostain syystä ajamatta. Kuva ei liity tapaukseen.

Minna Rajainmäki / Arkisto

Espoolaisnainen on voittanut kuluttajariitalautakunnassa HSL:n, joka kieltäytyi maksamasta naiselle reilun 19 euron taksimatkaa. Nainen oli ottanut taksin, koska hänellä oli kiire töihin eikä bussia odotuksesta huolimatta näkynyt. Asiasta kertoi Yle.

Tapaus sattui helmikuussa 2017 Tapiolassa, josta nainen yritti matkustaa Helsingin Meilahteen. Perättäisiä bussivuoroja jäi tulematta kaksi, mutta HSL:n asiakaspalvelun mukaan kaiken olisi pitänyt olla kunnossa.

Lautakunnan mukaan pääkaupunkiseudun tiheillä joukkoliikenteen vuoroväleillä kyydin pitäisi järjestyä yleensä puolessa tunnissa. Jos bussi myöhästyy merkittävästi tai vuoroja peruuntuu huolimattomuuden vuoksi, voi HSL joutua korvaamaan matkustajan taksikulut.

HSL ei kyennyt osoittamaan, että jokin ennalta-arvaamaton asia olisi ollut viivästymisen syy. Tällainen syy olisi vapauttanut sen korvausvastuusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat