Viikko

Hyvinkäällä seikkaillaan Noitametsässä – noidan hyvän mielen loitsu jälleen kadoksissa

Riihimäellä järjestetään perinteinen Riihimäen pääsiäinen.

Riittamaija Kuusela-Rantanen on järjestänyt pääsiäisenä Noitametsä-seikkailuja jo 17 vuoden ajan. – Tänä vuonna hyväntahtoinen noita Eufrosyyne on kadottanut hyvän mielen loitsunsa aikapoimuun, Kuusela-Rantanen kertoo.

Mia Lagström

Hyvinkään Villatehtaalla pääsee seikkailemaan pääsiäisenä Noitametsässä. Hyväntahtoinen noita Eufrosyyne on kadottanut jälleen hyvän mielen loitsunsa ja lapsia tarvitaan apuun auttamaan etsinnöissä.

– Hyvän mielen loitsu on kadonnut tänä vuonna aikapoimuun, joten loitsun etsimiseen tarvitaan aikakonetta. Tänä vuonna liikutaan näin ollen nykyaikaisten ongelmien parissa. Eufrosyynellä kun ei ole kyberturvallisuus kovin hyvin hallussa, Riittamaija Kuusela-Rantanen kertoo.

Kuusela-Rantanen on järjestänyt Noitametsä-seikkailuja pääsiäisenä jo 17 vuoden ajan, ensin Riihimäellä ja nyt viimeisen parin vuoden ajan Hyvinkäällä.

– Parasta Noitametsässä ovat kohtaamiset ihmisten kanssa. On hienoa kuulla, kuinka monet kertovat käyneensä Noitametsässä lapsena ja nyt he haluavat tuoda sinne omat lapsensa.

Noitametsästä on syntynyt tärkeä perinne myös Kuusela-Rantasen perheelle itselleen.

– En voisi kuvitella pääsiäistä ilman Noitametsää. Majoitamme pääsiäisen ajaksi kotiimme koko Noitametsän parinkymmenen hengen porukan ja meillä on todella hauskaa yhdessä.

– Kiirettä tosin riittää. Ostan joka vuosi itselleni pienen ropposen mämmiä, mutta ehdin syödä sen vasta vappuna. Onneksi mämmi säilyy.

Hyvinkään Villatehtaan sisäpihalla järjestetään pääsiäisviikonloppuna myös pienimuotoiset markkinat. Paikalle saapuu käsityöläisiä ja korutakojia.

Paikan päällä pääsee myös silittelemään alpakoita. Eufrosyynen kahvilasta saa tuoreita, paikanpäällä leivottuja munkkeja.

Varsin runsasta ohjelmatarjonta on Riihimäellä, jossa järjestetään perinteinen Riihimäen pääsiäinen. Ohjelmassa on teatteria, tanssia, musiikkia, työpajoja ja markkinahumua.

Ohjelmaa järjestetään pitkin pääsiäisviikkoa, mutta pääpaino on pääsiäisviikonlopussa 29.3. – 2.4.

Tapahtumapaikkoina ovat Riihimäen taidemuseo, kaupunginmuseo, Riihimäen Teatteri, Vihreä Talo, Punainen Talo, Pompoti, Kino Sampo, Galleria Tärinä, Keskuskirkko ja Kappelikirkko. Tivoli Seiterä on Talvikentällä (Pohjolankatu 11) 29.3. - 2.4. to klo 16 - 20, pe - su klo 12 - 20 ja ma klo 12 - 16. Pääsiäismarkkinat järjestetään Granitin aukiolla lauantaina 31.3. klo 9 - 16.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyvät netistä www.riihimaki.fi/palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/riihimaen-paasiainen/.

Pääsiäispuuhaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä

Noitametsä Hyvinkään Villatehtaalla perjantaina 30.3., lauantaina 31.3. ja sunnuntaina 1.4. klo 10 – 18. Liput 3/2 euroa.

Pääsiäismarkkinat Villatehtaan sisäpihalla lauantaina ja sunnuntaina klo 10 alkaen. Alpakoita on paikalla klo 12 – 15.

Riihimäen pääsiäinen 29.3. – 2.4. Ohjelmassa teatteria, tanssia, musiikkia, työpajoja. Tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät www.riihimaki.fi/palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/riihimaen-paasiainen/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat