Viikko

Kiertueella mukana kahdeksan jääkiekkokassillista vaatteita ja peruukkeja – Dragartistien Euroviisu-spektaakkeli Hyvinkäälle

Mukana kiertueella kulkee tuulikone.

Jukka Kuronen tuo euroviisuilottelunsa Hyvinkääsaliin.

Mikko Karekivi

Lordin Euroviisu-voitto kuuluu niihin hetkiin, jotka ovat piirtyneet monen verkkokalvolle. Dragartisti Jukka Kuronen kertoo olleensa voiton hetkellä Hotelli Linnean aulabaarissa.

– Kun Suomi alkoi saada pisteitä, huusin sammuttamaan musiikin ja laittamaan televisioon ääntä. Tilasin tiskiltä skumppapullon ja poksautin sen kattoon, kun Suomi julistettiin voittajaksi. Roiskeiden jäljet olivat aulabaarin katossa monta vuotta, Kuronen naurahtaa.

Kurosen mukaan hän ei uskonut todellakaan Lordin voittoon, mutta Eurooppa osaa yllättää.

– Parasta Euroviisuissa on, että niissä voi tapahtua ihan mitä vain. Esiintymässä voi olla yhtälailla 16-vuotias nuori tai mummoja lavan täydeltä. On loistavaa laulajaa ja vähemmän loistavaa laulajaa, jolla on upea show.

Erityisesti Kurosen mieleen on jäänyt Pave Maijasen vuoden 1994 Euroviisu-kappale ”Yamma Yamma”.

– Muistan vielä lavasteet, valot ja kaikki. Se oli silloin mielestäni ehkä maailman paras kappale. Nykyään kuunneltuna se ei ole todellakaan mikään säveltaiteen helmi, kun otetaan huomioon, että kyseessä on kuitenkin laulukilpailu.

Huonojakin hetkiä Euroviisuihin mahtuu. Yksi huonoimmista on Kojon Nuku Pommiin.

– Sitä kuunnellessa lähinnä ihmettelee, mitä kappaletta tehdessä on oikein ajateltu.

Dragartistit Jukka Kuronen ja Divet (Marko Vainio) ovat keränneet hienoimmat Euroviisu-laulut ja -hetket ja koonneet ne näyttäväksi Euroviisu-spektaakkeliksi.

Lailasta Lordiin Suuri Euroviisushow nähdään pääsiäislauantaina Hyvinkääsalissa. Ja kuten dragshow’hun kuuluu, astutaan lavalle silmäkulmat täynnä pilkettä ja huumoria.

Ripeätempoinen show sisältää kotimaisia ja ulkomaisia Euroviisu-helmiä. Joukossa on niin suuri klassikoita – Lapponia, Sata salamaa ja Eläköön elämä – kuin vähemmälle huomiolle jääneitä kappaleita.

– Kuka mahtaa muistaa Päivi Paunun ja Kim Floorin ”Muistathan” tai Jarkon ja Lauran ”Kuin silloin ennen”?

Keikkakiertueella Kurosen ja Vainion mukana kulkee tuulikoneen ja rollaattorin lisäksi kahdeksan jääkiekkokassillista vaatteita ja peruukkeja.

– Show on ajoittamisen juhlaa, joka vaatii ammattitaitoa. Kaikkea vaatetusta ei jokaisen hahmon kohdalla pystytä mitenkään vaihtamaan, mutta jo peruukkia ja maneereja vaihtamalla voi saada uuden hahmon aikaiseksi.

Kurosen mukaan vuosien saatossa oma silmä on harjaantunut etsimään oikeita maneereja.

– Liian syvää luotaava ei kannata olla. Hahmon pitää olla helposti lähestyttävä, jotta ihmiset tunnistavat sen, esimerkiksi Katri Helenan tunnistaa hänen silmien räpsyttelystään. Katri Helena on joskus sanonut, että maneeri ärsyttää häntä tavattomasti ja hän haluaisi siitä eroon. Olen sanonut hänelle, että älä missään nimessä luovu siitä. Meiltä lähtee muuten työt, Kuronen nauraa.

Lailasta Lordiin Hyvinkääsalissa

Lailasta Lordiin Suuri Euroviisushow Hyvinkääsalissa (Kauppatori 1) lauantaina 31.3. klo 19. Dragartistit Jukka K. ja Divet palauttavat mieliin ikimuistoiset Euroviisu-hetket Carolan tuulikoneista Loreenin euforisiin käsiliikkeisiin ja Ukrainan villisti tanssahtelevaan Ruslanaan unohtamatta tietenkään kotimaisia Euroviisu-helmiä svengaavasta Kojosta ja voitokkaaseen Lordiin. Liput 30/32 euroa, www.lippupiste.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat