Viikko

Uimalan illassa irkkumusaa ja SUP-lautailua

Tapahtuma Sveitsin uimalassa vietetään lauantaina Earth Houria.

Hyvinkään Sveitsin uimalassa Earth Hour -tilaisuuden järjestäjiin kuuluvat Teemu Jokelainen ja Paula Burkin.

Kari-Veli Lehtonen

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa WWF:n Earth Houria juhlitaan Hyvinkään Sveitsin uimalassa ensi lauantaina 24.3. kello 18–22 aiempaa aikuismaisemmalla ohjelmalla ja entisiä myöhemmällä päätösajalla.

Lipunmyynti on auki klo 20.30 saakka. Aikuisten lippu maksaa viisi ja lasten kolme euroa. Uintiaika päättyy tuntia myöhemmin. Muutoksia toivottiin aiemmissa palautteissa.

– Suomessa Earth Houria vietetään myös teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Uinti ei ole siten lauantaina ainut viettotapa, vaan kahviossa ja avattavalla seinäterassilla voi ohjelmaa seurata vaikkapa iltapalan ääressä, sähköttömissä tapahtumissa jo vuodesta 2012 mukana ollut liikunnanopettaja Paula Burkin kertoo uimaopettaja Teemu Jokelaisen vahvistaessa.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä 2007, jolloin yli kaksi miljoonaa ihmistä osoitti päättäjille huolensa ilmaston puolesta. Valot sammutettiin tunnin ajaksi.

Hyvinkäällä ensimmäinen EA oli 2009. Viime vuonna tapahtumiin osallistui jo satoja miljoonia ihmisiä ja tuhansia oppilaitoksia, yrityksiä ja muita yhteisöjä 187 maassa tai maantieteellisellä alueella.

Valot sammuivat yli 400 maailmankuulussa maamerkissä, jopa ISS-avaruusasemalla.

Suomessa oli mukana yli 120 ravintolaa ja kahvilaa. Kaikkiaan osallistujia oli tavalla tai toisella 1,3 miljoonaa suomalaista.

Ruokapaikoissa tehtiin ilmastoystävällisiä EA-menuja kasvisruokina, drinkkejä ja leivoksia.

Tulevana lauantaina Suomessa on satoja EA-tilaisuuksia.

Senaattikiinteistöt esimerkiksi sammuttavat turhat valot toimistoistaan, Linnanmäen Alppilan lämpökeskuksen piipun valaistu väri muuttuu korkean kulutuksen punasta vaaleammaksi, kauppakeskus Jumbo sammuttaa ulkovalomainoksensa tunniksi, Saunalahden koulun ympäristöneuvoston oppilaat pitävät päivänavauksen ja näyttelyn.

Vääksyn yhteiskoulussa 9. luokkien kotitalousryhmät suunnittelivat ilmastoystävällisiä mehuja ja julkistavat voittajan.

Lahti Energia sammuttaa tunniksi radiomastojen ja hyppyrimäen valot, samoin Karkkilan kaupunki ja Järkivihreä Forssan kaupunki katuvalonsa.

Earth Hour Sveitsin uimalassa

La 24.3. klo 18–22.

O´Pojat soittaa irlantilaista musiikkia klo 18 kuntosalilla.

Noin klo 18.45 Syvän veden vesijumppa feat O´Pojat.

Noin klo 19.30 ohjattu vesirentoutus terapia-altaalla, jolloin valot sammutetaan ja kynttilät sytytetään.

Livemusiikin ja ohjelman jälkeen on aikaa nauttia kynttilöiden valaisemasta ulkoaltaan avannosta ja viereen parkkeeratun puusaunan lämmöstä, tilaussaunan höyrysaunasta ja takkatulesta sekä

uida, SUP-lautailla, vesijuosta tai nauttia terapia-altaan lämpimästä (+32) vedestä kynttilävalaistuksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat