Urheilu

Jokerit tarjosi huiman jännitysnäytelmän – "Ei tässä hallissa montaa tämmöistä peliä pelata"

Jokerit tarjosi kotiyleisölle kauden parasta kiekkoa. Tänään on edessä uusi kohtaaminen.

Johanna Erjonsalo

Jokerit kavensi jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjan Moskovan TsSKA:a vastaan 1–2:een voitettuaan maanantaina kotiottelunsa jatkoerässä 2–1. Ottelu tarjosi pudotuspeliviihdettä parhaimmillaan. 

– Huippujääkiekkoa nähtiin tänään. Kova taistelupeli. Ei tässä hallissa montaa tämmöistä peliä kauden mittaan pelata. Vaatimustaso oli kova puolin jos toisin, arvioi Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Hyvää alivoimapeliä meiltä. Hyvää maalivahtipeliä. Tehokasta ylivoimaa, kun kaksi maalia tehtiin ylivoimalla. Tietenkin hattua pitää nostaa meidän pakeille. Neljä pakkia oli pelasi lopussa joka toista vaihtoa TsSKA:n tasoista joukkuetta vastaan. Kova suoritus.

Jokerien puolustajista Tommi Kivistö ja Jesper Jensen ajettiin suihkuun. Jalonen purnasi tuomioista tuomareille, mutta ei enää pelin jälkeen halunnut ottaa tuomaritoimintaan julkisesti kantaa.

– Se oli pelissä se ja nyt on uudet kujeet. Enää ei puhuta siitä. 

– Sen voi päätellä jokainen, onko se mukavaa, vai eikö ole mukavaa, vastasi Jalonen kysyttäessä, turhauttiko tuomaritoiminta.

Jokerien neljä jäljelle jäänyttä puolustajaa urakoivat hurjia minuuttimääriä. 

– Ei ollut vaihtoehtoja. Jos olisi vain kaksi pakkia ollut, oltaisiin pelattu vain kahdella pakilla. Näin se on vain tehtävä. Hienosti pojat selviytyivät. Kyllä kummasti löytyy voimavaroja, kun on selkä seinää vasten ja on vähän pakko. Tänään oli pakko ja pystyttiin erinomaiseen suoritukseen, Jalonen sanoi.

Erikoiset tuomiot eivät Jokerien vahvaa fyysistä peliä heikentäneet.

– Pelaajat halusivat näyttää, minkä takia tässä ollaan tehty aika pitkän aikaa töitä yhdessä ja millainen joukkue me oikeasti ollaan. Pitää tää tunnetaso vaan säilyttää, Jalonen sanoi.

Tiistaina Jokerit lähtee tasoittamaan ottelusarjaa. Jalosen mukaan TsSKA:n kaatamiseen vaaditaan todella kovaa suoritustasoa.

– Uskon, että jonkun verran henkisesti helpottaa meitä ja panee vähän painetta vastustajalle. Silti kumpikin saa laittaa parasta pöytään, että huomenna voittaa. Mitään ei anneta eikä saada ilmaiseksi. 

Maalintekoon Jalonen vaatii ryhtiä.

– On meillä tehokkuudessa parantamisen varaa. Meillä on seitsemän kahdella yhtä vastaan hyökkäystä ollut ja nolla maalia niistä. Se on aika huono suoritus. Kyllä meidän pitää tehokkuutta löytää vielä ja pystyä ratkaisemaan pelejä jopa aikaisemminkin.

Teksti: Otto Palojärvi, Hartwall-areena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jokerien kaksi suihkukomennusta hämmästyttivät – Konkari: "Olen ymmärtänyt, ettei mun kannata kommentoida mitään"20.3.2018 07.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat