Paikalliset

Riihimäki Rockin välivuosi jatkuu – "paikka oli totaalisen väärä"

Rockin sijasta Riihimäellä festaroidaan iskelmämusiikin tahtiin ensi kesänä.

- Riihimäki Rockia ei ole vielä lopullisesti haudattu ja tulevaisuus jääköön nähtäväksi, Timo Isomäki toteaa.

RIIHIMÄKI | Riihimäki Rock on vuodesta 2008 lähtien järjestetty rockfestivaali. Parhaimpina vuosina tapahtuma veti yli 10 000 kävijää, kun viimeisenä kesänä tapahtumaan osallistui ainoastaan 5 000 rockin ystävää.

Lopahtaneen festivaalikesän jälkeen järjestäjät päättivät pitää välivuoden kesän 2017 musiikkijuhlien suhteen ja omien sanojensa mukaan räjäyttää vuonna 2018.

Syy välivuoteen oli järjestäjien mukaan festivaalien lokaatiossa Messupuistossa, mikä vaikutti yleisön vähäiseen määrään syrjäisellä sijainnillaan.

– Paikka oli totaalisen väärä. Yleisö ei löytänyt paikalle ja alueella oli lieveilmiöitä, selventää festivaalien promoottiri Timo Isomäki N.C.D Productionista.

Vaikka väärä lokaatio on tullut monin tavoin selville, ei kaupunki ole tarjonnut tapahtumalle uutta paikkaa, eikä sitä myöskään ole äänekkäästi vaadittu.

Välivuotta pidemmäksi ajanjaksoksi koituneesta tauosta huolimatta rockjuhlaa ei ole Isomäen mukaan lopullisesti vielä haudattu. Mikäli toteutuksen kannalta paremmat puitteet ilmenevät, saattaa Riihimäki Rock vielä jyrähtää käyntiin.

Rockien sijaan kaupungissa keskitytään ensi kesänä iskelmämusiikkiin Vanhalla Torilla 15.–16. kesäkuuta. Viime kesänä Iskelmäkesä -kaupunkifestivaalia juhlittiin Riihimäellä ensimmäistä kertaa ja järjestäjiltä saadun palautteen mukaan konsepti toimi hyvin, ihmiset löysivät perille ja tapahtumalle toivottiin jatkumaa.

– Iskelmäkesää juhlitaan kahdeksassa eri kaupungissa. Haluamme nähdä ja kokea Iskelmäkesän voimaa myös Riihimäellä, ja luoda kaupunkiin tällä tavoin toimiva musiikkitapahtuma, Isomäki kertoo.

Artistikattauksen puolesta Iskelmäfestivaalien odotetaan vetävän porukkaa myös tänä kesänä.

Festivaalien yksi pääesiintyjistä on festivaalilavoille paluun tekevä Anna Eriksson, joka tullaan näkemään kaikissa Iskelmäkesä-festivaalikaupungeissa, joista Riihimäen keikka on ensimmäinen ja täten erityinen.

Riihimäki Rockin järjestäjä vaihtunut tiheään tahtiin

Festivaalitapahtumalla on ehtinyt kymmenen vuoden aikana olla kolme järjestäjää.

Ensimmäiset festivaalit vuonna 2008 järjesti Rock n’Roll Circus -festivaalikiertue.

Vuonna 2012 festivaaleista järjestämisvastuu siirtyi Loud’n Live Promotionsille.

Riihimäki Rock siirtyi vuonna 2016 nykyisen järjestäjän N.C.D Productionin alaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat