Urheilu

Nyt on erikoinen vetokohde: Montako maalia Jokereilta hylätään TsSKA:ta vastaan?

Kuvituskuva.

ESM arkisto

Jokerit eteni lopulta vakuuttavasti jatkoon Sotshin kustannuksella jääkiekon KHL:n pudotuspelien avauskierrokselta. Pleijarien avauskierroksella julkista porua riitti kuitenkin ennen kaikkea tuomaripelistä: Etenkin Pietarin SKAn koettiin saaneen kohtuutonta apua tuomareilta ainakin pariin otteeseen. 

– SKAn sarjaa voi täysin perustellusti kuvata farssiksi. Niin läpinäkyvästi tuomarit suosivat suurseuraa, joka olisi pärjännyt vallan hyvin ilman tuomarien apuakin, parahtaa vedonlyöntiyhtiö Betssonin iGaming-asiantuntija Juha Kvist Betssonin tiedotteessa.

SKA on tunnetusti Vladimir Putinin suosikkiseura – ja tänä vuonna Venäjällä äänestetään presidentinvaaleissa.  

– Pakkohan tässä on olla etukäteen huolissaan Jokerien puolesta. Jokerit on pudotuspelien ainoa ei-venäläinen seura. TsSKA on joka tapauksessa kivikova joukkue, joten täytyy vain toivoa, ettei tässä vielä sen päälle nähdä kohtuutonta kotiinpäinvetoa Venäjälle päin, Kvist tuumaa.

Vetoyhtiö NordicBet on avannut avauskierroksen kokemusten perusteella poikkeuksellisen vetokohteen: Vetoa voi lyödä siitä, kuinka monta maalia Jokereilta hylätään TsSKA-sarjassa videotarkistuksen jälkeen. 

TsSKA on tarunhohtoinen, entinen Neuvostoliiton armeijan oma seura, joka dominoi eurooppalaista jääkiekkoa takavuosina. Se mm. voitti kaikki Neuvostoliiton mestaruudet vuosina 1977–1989.

KHL:ssä menestystä ei ole tullut vastaavasti, mutta Jokereille seura on silti ollut pleijareissa tuskainen vastus. Helsinkiläiset ovat pudonneet pudotuspeleissä moskovalaisille niin keväällä 2015 kuin 2017. Playoff–pelin otteluvoitot ovat – vieläpä tästä samasta pudotuspelivaiheesta – TsSKA:n eduksi peräti 8–1. Tämän kauden keskinäisten pelien voitot ovat tasan 1–1.

Moskovalaiset antoivat playoffien avauskierroksella myrskyvaroituksen murjomalla Spartakin voitoin 4–0 ja yhteismaalierolla 11–1. Jukka Jalonen onkin todennut ääneen, että Jokerien parhaat mahdollisuudet maalintekoon tulevat "ilman muuta ylivoimalla". Joten toivottavasti ylivoimia myös jaetaan molemmille seuroille ansionsa mukaan. 

Sarja alkaa perjantaina Moskovasta. Kertoimien valossa TsSKA on ylivertainen suosikki etenemään jatkoon – kuten on myös SKA.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat