Hyvinkää liittyy Euroopan suurimpaan luontomatkailupalveluun – 3,5 miljoonaa klikkausta kuussa

Aluksi nostamme esiin patikka- ja pyöräilyreitit, myöhemmin ehkä myös ratsastus- ja latureittejä, Sanna-Mari Kunttu sanoo.

Hyvinkään kaupunki

HYVINKÄÄ | Hyvinkään luontokohteet pääsevät pian esille miljoonille liikunta- ja luontomatkailusta kiinnostuneille keskieurooppalaisille, sillä kaupunki lähtee mukaan saksalaiseen verkkopalveluun OutdoorActiveen.

Se on Euroopan suurin liikunta- ja luontomatkailuportaali, joka kerää kuukausittain noin 3,5 miljoonaa klikkausta – ja luku on kasvamaan päin, kertoo luontomatkailun asiantuntija Sanna-Mari Kunttu Hyvinkään kaupungilta.

Hyvinkää saa portaaliin oman näkymänsä, joka upotetaan myös Visit Hyvinkää -sivustolle.

OutdoorActivessa Hyvinkää voi markkinoida omia luontohelmiään, kuten Sveitsiä ja Kytäjä-Usmin retkeilyaluetta.

– Aluksi nostamme esiin patikka- ja pyöräilyreitit, myöhemmin ehkä myös ratsastus- ja latureittejä, Kunttu sanoo.

Paikalliset luontomatkailuyritykset ja yhdistykset voivat lisätä omia palvelujaan suoraan OutdoorActiveen.

Euroopan mittakaavassa vielä pienellä matkailukaupungilla on palvelussa mahdollisuus nousta kokoansa suuremmin esiin suositusten kautta.

– Menestyksemme riippuu osin myös käyttäjistä. Kohteet nousevat palvelussa paremmin näkyviin suosittelujen perusteella, Kunttu sanoo.

Hän koostaa nyt tietoja, jotka käännetään ja pyritään saamaan palveluun jo kesällä. Syksyllä on lanseerauksen aika.

Mikä on valttikorttimme?

– Matkailija pääsee Hyvinkäälle nopeasti ja helposti Helsingistä ja lentokentältä. Reittien alkuun pääsee vain lyhyen kävelymatkan päästä keskustasta.

Realisti pitää kuitenkin olla, Kunttu sanoo.

– Kansainvälistyminen voi ottaa vuosia ennen kuin saa tulta alleen. Lapissakin töitä matkailun eteen on tehty jo vuosikymmeniä.

Luonnostaan hyvä -hanke

Käynnissä on myös Leader-rahoitusta saava Luonnostaan hyvä -hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa luontomatkailuyrittäjyyttä ja Hyvinkään asemaa luontoaktiviteeteista tunnettuna retki- ja lomakohteena.

Hankkeessa ryhmä luontomatkailuyrittäjiä kehittää osaamistaan muun muassa kansainvälisten matkailutuotepakettien luomisessa ja digimarkkinoinnissa.

Mukana ovat Uudenmaan Erämatkat, SeikkailuSveitsi, Kartanon Riista ja AF Wilderness Oy. Tavoitteena on kehittää pysyvä malli yhteismarkkinointiin ja -myyntiin.

Written by:

Katri Porttinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Laturaivo loppui Hyvinkäällä – Sveitsissä talviulkoilijoilla omat suositut reitit kävelijöille ja hiihtäjille Hyvinkää ja Sveitsi turistitärppeinä Matkamessuilla – osastolla 6h2 piipahtaa julkkiksia ja ehkä myös kreivitärVenäläisturistin takaluukusta pilkottaa Ikea-laatikko – Hotel Sveitsissä vuodenvaihteen tienoilla satakunta venäläisvierastaLuontomatkailu on kasvava elinkeino”Josko väki oppisi nyt tulemaan tänne” – Kytäjä-Usmin uusille reiteille kuusi opastettua retkeäSata luontohelmeä lahjaksi satavuotiaalle Suomelle – Kytäjä-Usmi on yksi Uudenmaan luontohelmistäKymmenen lampea kerralla – helsinkiläiset patikoijat yllättyivät Kytäjä-Usmin maisemista: "Ainutlaatuisia"Kolumni: Hyvinkäästä tulee pian matkailijan paratiisi, mutta löytääkö hän mihinkään? Sveitsin ulkoilulenkeillä on pitkät perinteet, patikkaretken varrelta löytyy mäntykangasta, lehtoa ja lähdekin.Sallamaa auttaa Hyvinkään luontomatkailussa – uudet palvelut matkailuportaaliinHyvinkää hakee nyt tosissaan roolia luontomatkailukohteena