Paikalliset

Osuuspankki sulkee konttorinsa Hausjärvellä

OP Etelä-Häme lakkauttaa neljä konttoria ja lopettaa 7 työsuhdetta

OP Etelä-Hämeestä Mika Helin ja Janne Vaittinen (edessä) kertoivat, että parina viime vuotena teknisen kehityksen nopeus on yllättänyt.

Ari Peltonen

AAMUPOSTI| OP Etelä-Häme lopettaa neljä konttoria, joista yksi on Hausjärvellä. Jäljelle jäävät Riihimäen, Lopen, Hämeenlinnan ja Hattulan konttorit.

Päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena loppuu seitsemän työntekijän työsuhde. Valtaosa heistä on kuitenkin ottanut paketin, joka sisältää taloudellisen tuen ja OP Ryhmän uravalmennuksen.

– Osalle järjestynee uusi työpaikka OP Ryhmän sisällä, jossa maaliskuun alussa oli 63 tehtävää auki, mainitsee henkilöstöpäällikkö Tuija Lehto.

Hausjärven konttorissa on kolme työntekijää, mutta automaattisesti irtisanominen ei koske heitä, vaan Lehdon mukaan irtisanomiset on tehty osaamisen tason perusteella. Osa lähtijöistä on eläkeläisiä ja määräaikaisia työntekijöitä.

Konttoreiden lakkautuspäätöksessä neljä pienintä sai lähteä; Hausjärven ohella Hauhon, Iittalan ja Rengon konttorit. Toimitusjohtaja Mika Helin myöntää, että esimeriksi Hausjärvellä päätös voi koskettaa eniten iäkkäitä asiakkaita, jotka ovat tottuneet asioimaan kävelymatkan päässä olevassa konttorissa.

Pankki tulee kuitenkin vastaan tukitoimilla, joihin sisältyy maksuton pankkikuljetus Riihimäelle kerran viikossa. Helinin mukaan käytäntö näyttää, miten pitkään kuljetuksia on tarpeen järjestää.

Lisäksi pankki pitää Riihimäellä kahdeksan opastustilaisuutta, joissa neuvotaan pankkiasioinnin käytännöissä kuten laskujen maksamisessa. Myös rahan nostossa K-ruokakaupassa, R-kioskilla ja Nesteen K-liikenneasemille tulee ohjausta..

Otto-automaatit säilyvät entisellään.

– Kuljetuksiin haemme yhteistyökumppaneita samoin kuin maksupalvelukuorien jakoon, Helin lisää.

Helinin mukaan taustalla on odotettua kiivaampi teknologian kehitys, minkä vuoksi OP:n on saatava "konehuoneensa" ajan tasalle. Kaikkiaan tähän investoidaan 2 miljardia euroa vuosien 2015-2019 aikana. Etelä-Hämeen osuus siitä on 4,3 miljoonaa euroa.

– Myös asiakkaiden halu odottaa vastauksia on lyhentynyt. Tänä päivänä vaikkapa asuntoesittelyssä asiakas voi saada jo tiedon pankilta mahdollisen lainan saannista, Helin mainitsee.

Digitalisaation, tekoälyn ja robotiikan rooli toiminnoissa kasvaa koko ajan, mikä nopeuttaa palveluita ja myös laskee asiakashintoja.

– Asiakkaan käytössä on oltava mahdollisimman vaivatonta softaa, Helin lisää.

OP:sta Janne Vaittisen mukaan lainoista jo kaksikolmasosaa allekirjoitetaan sähköisesti. Noin neljäsosa neuvotteluistakin tehdään etänä puhelimitse tai verkossa.

Pankkikonttorissa käydään siten yhä harvemmin, kun pankkiasiansa voi hoitaa mobiililla tai tietokoneen ääressä. Toisaalta henkilökohtaista asiantuntijapalvelua on saatavilla jatkossakin.

– Esimerkiksi asiakkaiden elämän isoissa asioissa kuten ensimmäisen asunnon ostossa henkilökohtaista kontaktia pankin kanssa pidetään edelleen tärkeänä, Helin tähdentää.

OP Etelä-Hämeen muutokset

Hausjärven konttori on viimeistä päivää auki 25.5.2108.

Asiakkaille järjestetään maksuttomia pankkikuljetuksia kerran viikossa Riihimäellä. Tarkemmat tiedot selviävät kevään aikana.

Käteistä voi nostaa edelleen otto-automaateista sekä mm. Osta ja nosta -palveluna K-kaupasta ja R-kioskilta.

Maksupalvelukuoria tulossa jakoon, mutta yhteistyökumppanit vielä auki.

Hausjärven konttorissa on tätä nykyä 3 työntekijää.

OP Etelä-Häme irtisanoo 7 työsuhdetta. Osalle löytynee töitä OP Ryhmän sisältä.

Vuonna 2016 työntekijöitä oli 175, nyt 138. Vuoden 2019 alussa arviolta 125.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Etelä-Hämeen tilanne huolettaa Osuuspankkia9.2.2016 20.05
Osuuspankki sulkee asiakaspäätteensä2.9.2014 07.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat