Paikalliset

Poliisi: Seittemänmiehenkadun kerrostalopalo oli tahallaan sytytetty

Kuvituskuva

Arkistokuva

HYVINKÄÄ | Poliisi epäilee, että parin viikon takainen kerrostalopalo Viertolan Seittemänmiehenkadulla oli tuhopoltto. Tuli syttyi talon toisen kerroksen yksiössä yöllä sunnuntaina 25. helmikuuta. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle vähän yhden jälkeen yöllä ja oli paikalla noin seitsemässä minuutissa.

Paikalla oli kahdeksan pelastusajoneuvoa ja 20 palomiestä sammuttamassa paloa, joka ei poliisitutkinnan perusteella ole siis syttynyt vahingossa.

– Tutkinnan perusteella vaikuttaa siltä, että tuli on sytytetty asunnon sisällä tahallisesti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista.

– Kyseisen vuokra-asunnon haltijaa on kuultu, mutta tekijä ei ole vielä poliisin tiedossa, Lylykangas sanoo.

Tämän tarkempia yksityiskohtia poliisi ei voi tutkinnan tässä vaiheessa julkisuuteen kertoa, hän sanoo.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä törkeä vahingonteko, mutta nimike voi matkan varrella muuttua. Törkeästä vahingonteosta seuraa vähintään neljä kuukautta ja enimmillään neljä vuotta ehdotonta vankeutta.

– Pahimmillaanhan tällaisissa voi mennä ihmishenkiäkin.

Nyt henkilövahinkoja ei tullut. Lylykankaan tiedossa ei ole, että kukaan talon asukkaista olisi joutunut hoitoon esimerkiksi savun takia.

– Asunnon väliovi oli ollut suljettuna, eikä savu päässyt leviämään kovin voimakkaasti rappukäytävään.

Toisen kerroksen yksiö tuhoutui palossa täysin. Lisäksi talon rappukäytävää nokeentui.

Asunnossa ei ollut poliisin tietojen mukaan palohälytintä. Hälytyksen yöllä tehnyt naapuri oli huomannut porraskäytävässä hieman savua. Lisäksi hän oli kuullut kovan pamauksen.

Paikkatutkinnan perusteella asunnossa ei ole kuitenkaan räjähtänyt mikään, Lylykangas sanoo. Siitä kertoo myös se, että asunnon ikkunat olivat ehjät ja asunnon väliovi kiinni.

Naapurin kuulema pamaus on Lylykankaan mukaan voinut kuulua esimerkiksi betoniseinään kovaa osuneesta ovesta.

Tapauksen tutkinta jatkuu. Poliisi on yhä kiinnostunut mahdollisista havainnoista, jotka voivat auttaa tutkinnassa. Niitä voi ilmoittaa numeroon 0295 413 824 tai osoitteeseen [email protected]. Käytössä on myös Itä-Uudenmaan poliisin vihjenumero 0295 413 636 (jätä viesti vastaajaan).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuli tuhosi kerrostaloyksiön Hyvinkäällä – Ennen palohälytystä rakennuksessa oli kuultu pamaus25.2.2018 13.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat