Viikko

Milana Misic : ”Olen etuoikeutettu, että saan esittää niin hienoa musiikkia”

Hyvinkääsalissa kuullaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran musiikkia.

Hyvinkääsalissa järjestettävässä Sinun silmiesi tähden -konsertissa kuullaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran rakastettuja kappaleita. Lauluja tulkitsevat Milana Misic ja Amadeus Lundberg. Konsertti on jatkoa suositulle Idän ja lännen tiet -konsertille. – Nyt mukana ovat uudet laulut ja uudet tarinat, Misic kertoo.

MagnumLive kuvapankki

Hyvinkääsalissa pääsee nauttimaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran hienoista ja koskettavista lauluista. Sinun silmiesi tähden -konsertti on jatkoa aiemmin kuullulle Idän ja lännen tiet -konsertille.

– Aiempi konsertti oli niin suosittu, että sille päätettiin tehdä jatkoa. Nyt järjestettävässä konsertissa on täysin uudet laulut ja tarinat, joten kannattaa tulla kuuntelemaan, Milana Misic sanoo.

Milana Misicin lisäksi konsertissa esiintyy Amadeus Lundberg. Musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri. Misicin mukaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran musiikki sopivat hyvin yhteen.

– He eivät esiintyneet elämänsä aikana koskaan yhdessä, mutta heidän laulunsa edustavat samaa aikakautta.

Misic kertoo, että häneltä meni vuosia ennen kuin hän suostui esittämään äitinsä lauluja julkisesti.

– Aloitin laulajanuran 1990-luvulla. Olin nuori ja halusin esittää poppia. En ymmärtänyt, miksi kaikki halusivat, että olisin laulanut äitini lauluja. Ne olivat äitini lauluja, eivät minun.

Vuonna 2008 hän kertoo muuttaneensa mielensä.

– Äidin kuolemasta oli kulunut silloin seitsemän ja puoli vuotta. Ajattelin, että tarinankerronta ja laulut oli hyvä pitää perheessä. Nykyisin ajattelen, että olen etuoikeutettu, että saan esittää niin hienoa musiikkia.

Misicin mukaan hän ei olisi voinut esittää äitinsä lauluja nuorempana, vaikka olisi halunnut.

– On hyvä, että on elettyä elämää takana, pystyy esittämään kappaleet tunteella. Äitini laulut ovat teknisesti vaativia. Ne kehittävät laulajana.

En voi elää pelkässä menneisyydessä.

Milana Misicin mukaan on rikkaus esittää ja tehdä monenlaista musiikkia. Nyt äidin laulut ja oma musiikki kulkevat rinta rinnan.

– En voi elää pelkässä menneisyydessä. Haluan tehdä myös uutta.

Lokakuussa Misiciltä ilmestyi uusi single ”Suvi”. Uutta musiikkia on tulossa myös lähikuukausien aikana.

Misicin mukaan musiikissa tärkeintä on sisältö. Vaikka hänen musiikkinsa edustaa tyylillisesti keveää poppia, on jokaisessa kappaleessa jokin sanoma.

– Haluan tehdä jokaisen kappaleen ajatuksella.

Syksyllä Misic aikoo julkaista kokoelmalevyn, jossa on kappaleita hänen 27 vuoden uransa varrelta. Levylle tulee mukaan myös viime vuonna julkaistut singlet ”Rakkauslukko” ja ”Suvi”.

Sinun silmiesi tähden Hyvinkääsalissa

Sinun silmiesi tähden -konsertti Hyvinkääsalissa keskiviikkona 16.5. klo 19. Konsertti oli tarkoitus järjestää alun perin 22.3., mutta se siirtyi toukokuulle. Siirretyn konsertin liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttiin!

Konsertissa kuullaan Laila Kinnusen ja Olavi Virran lauluja Milana Misicin ja Amadeus Lundbergin esittämänä. Musiikista vastaa Juha Tikan orkesteri. Konsertin on käsikirjoittanut Susanna Haavisto. Liput 36,50 euroa www.lippu.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat