Valinnanvapauspilotti erittäin lähellä H-hetkeä – "Uusimaa tekee nyt laajasti yhdessä mahdollisimman hyvää sotea kansalaisille"

Olemme nyt lähellä historiallista H-hetkeä. Haemme yhteisrintamassa rahoitusta Uudenmaan valinnanvapauspilotille, Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo.

Iiro Rautiainen

AAMUPOSTI | Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ja Helsingin sosiaali- ja terveystoimi ovat käynnistämässä Suomen suurinta valinnanvapauspilottia.

Mukaan on kutsuttu kaikki Uudenmaan kunnat, HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

Kumppaneiden haku on päättynyt ja lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa osallistua pilottiin.

Mukaan ovat lähdössä myös HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

– Uusimaa tekee nyt laajasti yhdessä mahdollisimman hyvää sotea kansalaisille. Tavoitteenamme on vähintään miljoonan asukkaan valinnanvapauspilotti Uudellemaalle. Hyvältä näyttää, Helsingin soten toimialajohtaja Juha Jolkkonen toteaa.

– Olemme nyt lähellä historiallista H-hetkeä. Haemme yhteisrintamassa rahoitusta Uudenmaan valinnanvapauspilotille, Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoo.

Hakuaika pilottiin päättyy 15.3. Pilotit käynnistyvät, kun valinnanvapauslaki on hyväksytty eduskunnassa ja vahvistettu. Tavoitteena on 1.7.

Written by:

Jari Halme

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Uudellamaalla puuhataan valinnanvapauspilottia – tarjoaisi vähintään miljoonalle asukkaalle vapauden valitaPalveluntuottajia etsitään hammashuollon valinnanvapauskokeiluun – "ylärajaa ei ole"Pirjo Laitinen-Parkkonen nimettiin Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän johtajaksiKeski-Uudenmaan sotekokeilu laajenee – Ainoa Suomessa: myös hammaslääkärin voi valitaKuuden kunnan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä perustettiin sopuisasti - kunnissa vankka tahtotila