Viikko

Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen Kaiho-duo esittää lauluja kaipuusta ja rakkaudesta - ”Kaijan tapa laulaa sähköistää tunnelman”

Kaiho-konsertti yhdistää suomalaisen iskelmän ja klassisen kitaroinnin.

Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen Kaiho-konsertti kuljettaa tunnetut sävelmät yllättäviin paikkoihin Andalucian illoista Buenos Airesin kujille. Tapio Rautavaaran ”Kulkuriveljeni Jan” soi Piazzollan tangon tapaan ja Toivo Kärjen ”Jos vielä oot vapaa” saa matkaansa espanjalaisen Solea-poljennon.

Toivo Heinimäki

Laulaja Kaija Kärkisen ja kitaristi Antti Korhosen Kaiho-konserttikiertue saapuu Riihimäen Vihreään Taloon. Konsertti sai alkunsa Antti Korhosen tekemistä sovituksista.

– Olin tehnyt jo useamman vuoden ajan sovituksia suomalaisista iskelmistä, laulelmista, pop- ja rockkappaleista. Ajattelin, että niitä olisi kiva päästä esittämään, kunhan löytäisin hyvän laulajan, Korhonen kertoo.

Sellainen löytyi vuonna 2015 Musiikkiteatteri Kapsäkin harjoituksista. Kun Korhonen kuuli Kaija Kärkisen laulavan, tiesi hän löytäneensä oikean laulajan.

– Eräissä harkoissa sitten kysäisin, osaako hän Anssi Tikanmäen ja Juice Leskisen Balladin elokuvasta Klaani. Aloimme siinä sitten tapailla kyseistä kappaletta.

Alkuun duon tarkoituksena tehdä vain yksi konsertti, mutta nyt niitä on takana jo kolmisenkymmentä eri puolilla Suomea. Duon ohjelmisto on varsin mielenkiintoinen sekoitus suomalaista musiikkia. Joukossa on kappaleilta niin Tapio Rautavaaralta, Toivo Kärjeltä kuin Juice Leskiseltä ja Sielun Veljiltä.

Mistään sillisalaatista ei ole kuitenkaan kyse. Korhosen tekemissä sovituksissa suomalainen iskelmä yhdistyy klassiseen, espanjalaiseen tapaan soittaa. Mukana on paljon flamenco- ja latinalaisrytmejä.

– Kun esitystapa muuttuu, sulautuvat kappaleet yhdeksi kokonaisuudeksi. Kaikissa esittämissämme kappaleissa ollaan myös samojen teemojen – kaipuun ja rakkauden – äärellä.

Kappalevalintoihin on vaikuttanut pitkälti kappaleiden hienot melodiat.

– Kappaleen on myös kolahdettava jollain tasolla. Siitä on synnyttävä vahva tunne molemmille.

Kaiho Vihreässä Talossa

Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen Kaiho-konsertti kuullaan Vihreässä Talossa (Pohjoinen Asemakatu 1, Riihimäki) torstaina 15.3. klo 20.

Duon ohjelmistossa on rakastettuja suomalaisia iskelmiä, laulelmia sekä pop- ja rocklauluja viideltä vuosikymmeneltä. Joukossa on kappaleita muun muassa Hectorilta, Juicelta, Toivo Kärjeltä ja Tapio Rautavaaralta. Kauniit melodiat ja elämänmakuiset sanoitukset kertovat rakkaudesta, jäähyväisistä, kaipuusta, ilosta, kaihosta ja elämän tragikomediasta.

Antti Korhosen tekemissä sovituksissa on otettu vaikutteita niin flamencosta, argentiinalaisesta tangosta kuin irlantilaisesta kansanmusiikista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat