Viikko

Hyvinkääläismuusikko Loimu kertoo tarinoita – Tuulia-single kipusi helmikuussa Yle Suomen viiden soitetuimman listalle

Tomi Loimuneva voi tehdä kymmenen kertaa sanat yhteen biisiin.

Hyvinkääläismuusikko Toni Loimuneva tekee musiikkia tällä hetkellä Loimu-nimellä. Helmikuussa julkaistusta Tuulia-singlestä on tehty myös video, joka löytyy YouTubesta.

Jarkko Tiitinen

Ylen radiokanavilla on soinut viime aikoina tämän tästä Loimun Tuulia-kappale. Artistinimi Loimun takaa löytyy hyvinkääläismuusikko Toni Loimuneva.

– Miten nämä projektit nyt yleensä alkavat, ottaa kitaran käteen ja alkaa tehdä biisejä. Jossain vaiheessa sitä huomaa, että nyt tulee tällaista musiikkia, hän toteaa, kun kysyn Tuulia-kappaleen synnystä.

Biisien teossa Loimuneva on jo konkari. Hän on julkaissut urallaan viisi albumia, neljä niistä rockyhtye Mustan Joutsenen kanssa. Ensimmäinen sooloalbumi Peiliinkatsojat ilmestyi vuonna 2015. Nyt julkaistu Tuulia eroaa tunnelmaltaan paljon miehen aiemmasta tuotannosta. Kappale kertoo nuoruudesta ja nuoruuden rakkaudesta. Onko Loimuneva heittäytynyt nelikymppisenä nostalgiseksi?

– Eiköhän meillä kaikilla ole olleet ne jännittävimmät ajat nuoruudessa. Elämä muuttuu, kun vanhenee.

Eiköhän meillä kaikilla ole olleet ne jännittävimmät ajat nuoruudessa.

Mihinkään nostalgiatripille hän ei aio kuitenkaan lähteä.

– Olen pyrkinyt tietoisesti pääsemään eroon nostalgia-teemasta. Haluan tehdä tuoreen kuuloista musiikkia.

Musiikissaan Loimuneva on ollut aina tarinankertoja. Helppoa se ei ole. Hänen mukaansa sanoitusten tekeminen on muuttunut koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi.

– Saatan tehdä yhteen kappaleeseen kymmenet eri sanat. Biisejä säveltää parhaimmillaan vaikka kaksi päivässä, mutta kirjoitapa niihin hyvät sanat ja ehjä tarina. Se ei ole helppoa.

Keväällä mies aikoo julkaista vielä toisen singlen ja videon.

– Itselleni yksittäiset hyvät kappaleet ovat olleet aina tärkeämpiä kuin joku teemallinen kokonaisuus. Levyt eivät tänä päivänä myy, joten niihin panostaminen ei ole kovin järkevää.

Tästä huolimatta kokopitkä albumikin on tulossa. Levyn tuottaa Janne Saksa ja se äänitetään Sound Supreme -studiolla Hämeenlinnassa. Kesken haastattelun Loimunevan puhelin kilahtaa. Hän saa tiedon, että Tuulia-single oli helmikuussa Yle Suomen viiden soitetuimman kappaleen joukossa. Ilmestymisviikollaan kappale pääsi myös YLEN Hitit Ojoon -ohjelman TOP 8:aan. Loimunevan mukaan hyvät listasijoitukset eivät ole itsetarkoitus, mutta onhan niistä hyötyä.

– Musiikkia tekee kuultavaksi ja radiosoittoon pääseminen on siinä aika oleellista. Toivon mukaan tämä poikii myös keikkoja.

Video YouTubessa

Toni Loimuneva nousi julkisuuteen 2006 rockbändi Mustan Joutsenen kitaristina ja lauluntekijänä.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Peiliinkatsojat hän julkaisi 2015.

Loimun Tuulia-single oli helmikuussa Yle Suomen viiden soitetuimman kappaleen joukossa. Tuulia-kappaletta voi kuunnella Spotifyn kautta. Kappaleesta tehty video löytyy YouTubesta.

Keväällä Loimu julkaisee vielä yhden singlen. Koko pitkä albumi on tulossa jossain vaiheessa.

Lisää tietoa www.facebook.com/loimu_official sekä www.loimunlaulut.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat