Paikalliset

Riihimäen elinkeinojohtaja: YIT:n suunnitelma Voimalan peruskorjauksesta vetäisi koko Atomikorttelin uuteen vauhtiin

Tältä näytti YIT:n ensimmäinen suunnitelma Voimalan ulkoasusta. Tuolloin kaupungin ideana oli siirtää sinne teatteri. Arkistokuva

yit

RIIHIMÄKI| –  Molemmat vaihtoehdot ovat Riihimäen kaupungille tärkeitä. Voimala on sikäli keskeinen, että sen toteuttaminen saisi koko Atomikorttelin parempaan vetoon, kommentoi Tilat ja Kehityksen toimitusjohtaja Mika Herpiö Yle Hämeen tiistaista uutista YIT:n suunnitelmista.

Rakennusyhtiö YIT ilmoitti aloittavansa kenties jo kevään aikana joko entisen Paloheimon voimalan peruskorjauksen tai viisikerroksisen toimistorakennuksen rakentamisen, jolle on ollut jo pitkään paikka voimalan vastapäisellä tontilla.

Voimalaan olisi tulossa kaupallista toimintaa, yrityshautomoa, taiteilijaa ja hieman toimistorakentamista.

Herpiö on tietoinen suunnitelmista, sillä kaupunki on tehnyt yhteistyötä YIT:n kanssa ja tuonut viime vuosina koko ajan vuokralaiskandidaatteja kumpaankin hankkeeseen.

– Kaupungin ohjaamat vuokralaiset muodostavat ihan rungot, joilla molemmat voisivat lähtevät liikkeelle. Ehkä se on edesauttanut sitä, että YIT tuli tämän kanssa julkisuuteen, jatkaa Herpiö, jolle uutinen sinänsä tuli yllätyksenä.

Hän pitää tärkeänä, että voimalan läpi pääsisi luontevasti sisätilojen kautta kauppakeskus Atomin pääkäytävälle. Nykyisellään voimala bloggaa Matkakeskuksen ja kauppakeskuksen yhteyden.

Moderneille toimistotiloille on yhä enemmän kysyntää asemanseudulla, joten uusi toimistorakennus tulee Herpiön mukaan tarpeeseen. Matkakeskuksen toimistotilat kun alkavat olla jo täynnä.

Tässä vaiheessa Herpiö ei halua mainita mitään nimiä mahdollisista tulevista vuokralaisista.

YIT:n näkemyksenä on, että toinen rakennuskohde saataisiin valmiiksi jo vuoden 2019 kesäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Voimala ränsistyy – uutta käyttäjää ei löydy11.4.2017 12.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat