Paikalliset

Päihde- ja mielenterveysyksikön työntekijät arvostelevat uutta systeeemiä ja työntekijävajetta

Ylilääkäri: uusi Ketterä-systeemi kehittyy koko ajan

Ylilääkäri Minna Mantilan mukaan odotusajat ovat pidentyneet mm. henkilökunnan vaihtuvuuden ja sijaisrekrytoinnin vaikeuksien vuoksi.

Ari Peltonen

RIIHIMÄKI| Riihimäen päihde- ja mielenterveysyksikön työntekijöiden ”mitta on tullut täyteen”. Henkilökuntaa närästää sijaisuuksien hidas täyttö, jonka seurauksena töitä on tehty vajaalla joukolla jo viime kesästä lähtien. Sairaslomat ovat kiristäneet työtahtia entisestään.

– Tämä näkyy ennen kaikkea siinä, että potilaiden odotusaika hoitoon pääsyyn on kasvanut puolen vuoden sisällä, yksiköstä kerrotaan.

Henkilökunnan mielestä esimerkiksi äitiyslomansijaisuudet tai eläköityminen ovat varmasti ennakkoon tiedossa, mutta hakuun on ryhdytty vasta työntekijöiden jäätyä pois. Selkeää vastausta siihen, miksi näin toimitaan, ei ole saatu.

”koittakaa jaksaa” ei paljon auta

Työntekijät näkevät lisäksi, että jonoa lisää myös nykyinen toimintamalli.

Viime vuoden keväällä (AP 22.5.2017) kerrottiin vielä uuden Ketterä-yksikön onnistuneen tavoitteessaan järjestää asiakkaan ensitapaaminen 1-3 vuorokauden kuluessa. Uusi välivaihe on tehnyt systeemistä kankean, mikä on työntekijöiden mukaan pidentänyt varsinaiseen hoitoon pääsyn aikaa.

Myös puhelinjärjestelmää pidetään ontuva, mutta se on tarkoitus uudistaa.

– Olemme yrittäneet keskustella tästä esimiesten kanssa, mutta ”koittakaa jaksaa” -rohkaisut eivät paljon auta. Nyt emme jaksa enää, kuuluu viesti.

Ongelmat esiin nostaneet on leimattu hankaliksi, vaikka tilanne puhuttaa kaikkia työntekijöitä. Lähijohto on jokin aika sitten tosin vaihtunut, joten työntekijät toivovat heidän pystyvän pistämään asioihin vauhtia.

Työntekijät tähdentävät, että itse työ asiakkaiden kanssa ei heitä rasita, vaan uuden systeemin kitkatekijät.

– Ja se, ettei johto kuuntele.

Päihde- ja mielenterveysyksikkö

Perustason palvelut yhdistettiin saman katon alle keväällä 2016.

Riihimäen yksikössä kokoaikaisia työntekijöitä 5, joista kaksi osallistuu Ketterä-työryhmän arviointityöhön. Osa-aikaisia 3.

Ketterän idea on tarjota asiakkaalle nopeasti ensitapaaminen, jossa arvioidaan tämän kokonaistilanne; sen jälkeen hän saa ajan vastaanotolle. Aiemmin palveluiden tarvetta katsottiin kussakin organisaatiossa erikseen.

Taloon muutti sittemmin Riihimäen sairaalasta erikoissairaanhoidon aikuis- ja nuorisopsykiatria, joiden kanssa yhteistyö saman katon alla on aiempaa sujuvampaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat