Paikalliset

Rento jätti valloitti pikkumiehen

Talvikarnevaali sai lasten ilmeet iloisiksi – suosikkeina taas eläimet ja moottorikelkka-ajelu

Leo Salonen ihastui pyreneittenkoira Malineen, joka kaverikoiran tapaan asettui kärsivällisesti kaikkien rapsuteltavaksi. Malinelle keikka oli ensimmäinen.

Pia Herme

RIIHIMÄKI| – Koirien luo piti ensin päästä! nauraa kaksivuotiaan Leo Salosen äiti, Inkeri Kaisla. Leo pyöri kaverikoirana talvikarnevaaleihin tulleen jättikokoisen Malinen ympärillä väkkäränä, taputteli ja rapsutteli ja upotti välillä päänsä sen valkeaan paksuun turkkiin. Pyreneittenkoira Maline nautti selvästi yleisömenestyksestään ja työnsi itsensä oitis ihmisryhmiin saadakseen kaikilta rapsutuksia.

– Se on tuollainen ihan luonnostaan, kertoo Malinen emäntä Tytti Grönqvist Hausjärveltä.

Maline oli vasta ensimmäisellä keikallaan ja selvisi siitä äärimmäisellä rauhallisuudella. Mutta kotipihassa sen ote on toinen, sillä rotu kuuluu laumanvartijoihin. Grönqvistin mukaan portista ei kannata tunkea ilman, että omistaja on läsnä.

Lions-yhdistysten tapahtumassa pisin jono ehti kertyä moottorikelkoille, joita oli useita kiertämässä Urheilupuiston lenkkiä.

– Kivaa! tuumasi Linda Ruhanen silmät kirkkaina innostuksesta noustuaan kyydistä. Eikä haitannut, vaikka kyyti välillä tärisi.

Äiti Johanna Ruhanen kertoi tyttären rakastavan menoa ja meininkiä. Linda olikin jo siirtymässä hyvää vauhtia poniratsastukseen.

Moni aikuinen huokaili jonoja, joissa seisominen jäi monesti vanhempien tehtäväksi. Järjestäviä tahoja edustavat Raimo ja Tuula Nieminen arvioivat, että paikalla olisi yli tuhat ihmistä. Väkisinkin jonoa kertyy.

– Kiva tapahtuma, käydään täällä joka vuosi. Sen nyt ymmärtää, että ilmaistapahtumassa on jonoa, hyväksyy Erja Mertala, joka lastensa kanssa jonotti poniratsastukseen puolisen tuntia.

Pilvi ja Mikko Maliniemen lapset Eimi ja Jessi juoksivat innoissaan Pohjolanrinteen koulun pihalaitteissa.

– Vaikka lapsia saa joskus patistaa ulos, niin aina he keksivät siellä jotakin tekemistä. Itseäkin joskus laiskottaa ulos lähteminen, mutta ulkona laiskuus kaikkoaa, Pilvi Maliniemi tietää.

Viime aikoina on puhuttanut lasten vähäinen liikunta. Maliniemen lääke siihen on näyttää aikuisena liikunnallista mallia.

– Mekin otamme usein lapset mukaan sählyyn, hän mainitsee.

Pitkä perinne

Lasten talvikarnevaalien mahdollinen tuotto lahjoitetaan kuluvana vuonna Icehearts -toiminnalle.

Icehearts tukee urheilun harrastamista, jottei harrastaminen olisi kiinni perheiden varallisuudesta.

Varoja osoitetaan lasten urheiluvarusteisiin, urheilukerhojen järjestämiseen ja kesällä leirin järjestämiseen.

Talvitempauksessa ovat mukana Lions Club Riihimäki, LC Riihimäki/Mixed, LC Riihimäki/Kara, LC Riihimäki/Uramo ja LC Riihimäki/Kristalli sekä joukko yhteistyökumppaneita.

Ensimmäiset Lasten talvikarnevaalit järjestettiin Riihimäellä vuonna 1962.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat