Paikalliset

Tuhansien äänien mies Michael Winslow perjantaina Hyvinkäällä: "Suomessa kuulen omat ajatukseni"

Michael Winslow tunnetaan tuhannen äänitehosteen miehenä. Perjantaina 2.3. kello 19 hän nousee Hyvinkääsalin lavalle. Edessä on 25 kaupungin Suomen-kiertue.

Toni Tervo

AAMUPOSTI | Michael Winslown haastattelu pysähtyy äkillisesti kesken miehen lauseen.

Poliisiopisto-elokuvista tuttu legendaarinen yhdysvaltalaisnäyttelijä ja koomikko kävelee hotellin kokoushuoneen ikkunan ääreen ja katsoo ulos. Hän on kuullut ulkona liikkuvan ratikan äänen ja alkaa välittömästi matkia sitä.

– Tuo ääni pitää opetella, koomikko hihkuu.

Tilanne on Winslowlle hyvin tyypillinen. Hänet muistetaan erityisesti elokuvaurallaan "kymmenentuhannen äänitehosteen miehenä", joka osasi luoda suullaan lähes minkä tahansa äänen.

Jo nuorena hän alkoi kuunnella ääniä ympärillään ja matkia niitä.

– Nytkin kuulen kadulla kävelevän naisen korkojen kopinan, ilmastoinnin äänen ja viereisen huoneen astioiden kilinän. Maailma on täynnä ääniä, niitä pitää vain osata kuunnella, Winslow toteaa ja nojaa eteenpäin.

– Kuulen myös sinun sydämenlyöntisi, hän nauraa.

Vahvasti äänien maailmassa elämisessä on kuitenkin myös varjopuolensa.

– Saatan kuulla toisessa huoneessa esitettävän kysymyksen ja vastata siihen. Se voi joskus olla aika rasittavaa. Minun pitääkin joskus alkaa soittaa musiikkia päässäni, jotta saan suljettua ulkomaailman äänet pois. Muuten tulisin hulluksi.

Äänimaailma on vahvasti syynä siihen, miksi Winslow pitää niin paljon Suomesta. Hän saapuu keikkailemaan jo kuudetta kertaa maahamme ja aikoo tällä kertaa viipyä pidempään.

Hyvinkääsalissa Winslow esiintyy perjantaina 2.3.

– Tulin tänne ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten. Ensivaikutelmani oli se, että täällä on hiljaista. Yhdysvalloissa on usein sellainen jatkuva teknologiasta ja sosiaalisesta mediasta johtuva aistien ylikuormitus. Täällä kuulen omat ajatukseni. Se on minulle todella arvokasta, koomikko kehuu.

– Ihmiset ovat myös olleet todella ystävällisiä. Suomessa ilma on kylmä, mutta maa on lämmin, hän hymyilee.

Poliisiopisto-elokuvienhahmonsa Larvell Jonesin suu, Winslown suu käy haastattelussa jatkuvasta ja kommentit sinkoileva aiheesta kuin aiheesta. Kun puhe kääntyy hänen tunnetuimpaan roolinsa, Winslown suu kääntyy vieläkin leveämpään hymyyn.

– Ai vitsi. Ilman sitä roolia, sitä ponnahduslautaa, en olisi nyt tässä. Olen ainoa näyttelijä, joka oli mukana kaikissa seitsemässä Poliisiopistossa. En tietenkään halua jäädä kiinni siihen yhteen roolin, vaan kehittyä. Mutta olen siitä kiitollinen.

Mies keikkailee Suomessa 25 kaupungissa.

Täällä ollessaan hän aikoo myös toteuttaa haaveensa ja nauhoittaa musiikkia pitkästä aikaa. Hän etsii parhaillaan levytysstudiota sekä yhteistyökumppaneita.

Kodittomasta legendaksi

Michael Winslow tunnetaan Poliisiopisto-elokuvista ja Avaruusboltsit- ja Hei, me sukelletaan -elokuvista.

Sittemmin hän on tehnyt pieniä elokuvarooleja ja esiintynyt koomikkona.

Hyvinkääsalissa Winslow esiintyy 2.3. klo 19.

Winslow kasvoi Fairchildissa Washingtonissa.

Hän oli koditon voittaessaan palkinnon Chuck Berrisin The Gong Showssa. 516,32 dollarin turvin mies sai hankittua auton päästäkseen esiintymään klubeille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat