Lautakunta esitti lisämäärärahaa Riihimäen kotihoitoon

Lautakunnan mielestä kotihoitoon kaivataan lisää työntekijöitä edes määräaikaisesti jo kuluvana vuonna. Kuvituskuva

Arkisto / Sauvo Jylhä

RIIHIMÄKI| Kotihoitoon esitetään 200 000 euron lisämäärärahaa määräajaksi kuluvan vuoden loppuun. Rahalla on tarkoitus saada kotihoitoon lisää työntekijöitä toiminnan laadun varmistamiseksi.

Esitys syntyi äänestyksen tuloksena sosiaali- ja terveyslautakunnassa tiistaina Juha Hiltusen (vas) ehdotuksesta.

Käsittelyssä oli ex-valtuutettu Juha Rannan (ps) valtuustoaloite kotihoidon työntekijöiden lisäämisestä. Lautakunnalle tuodussa virkamiesesityksessä todettiin, että työvoimaa voitaisiin lisätä määräaikaisesti, mutta määrärahojen rajoissa. Näin siksi, että kotihoidossa on paljon poissaoloja, eikä lyhyaikaisia sijaisia ole saatavissa riittävästi.

Kokouksessa nousi myös toinen, Aino Närkin (kok) muutosesitys, joka ehdotti asiaan palaamista ensi vuoden talousarvion yhteydessä ja palvelusetelin tarjonnan tehostamista. Lopputuloksena äänestyksistä Hiltusen esitys voitti äänin 7-4. Viimeinen sana asiassa on kaupunginvaltuustolla.

Written by:

Pia Herme

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Asiakkaat kiittävät Riihimäen kotihoitoa – mutta kiire on huomattuLautakunta jyrähti: Riihimäen kotihoito kuntoon pian Pissavaipassa tunteja odottava vanhus ei ole inhimillistä kotihoitoa