Viikko

Lauluja ruoasta, juomasta ja rakkaudesta – Osterikeittoa ja kalsarikännit Vihreällä talolla

Tuija Rantalainen ja Heikki Salo järjestävät lauluillan Vihreällä Talolla.

Lauluntekijä-muusikot Tuija Rantalainen ja Heikki Salo saapuvat esiintymään Riihimäen Vihreälle Talolle. Kitaraa keikalla soittaa kuusi soololevyä julkaissut ja Miljoonasateen kaikki albumit tuottanut Janne Louhivuori

Veini Nupponen

Tuija Rantalaisen ja Heikki Salon veikeä Osterikeittoa ja kalsarikännit -kevätkiertue on täynnä hyvää mieltä.

– Salo tunnetaan herkistä balladeistaan, mutta meitä yhdistää lauluntekijöinä kuplettityylinen huumori. Meidän kummankin kappaleemme sisältävät paljon huumoria, Rantalainen kertoo.

Rantalainen tutustui Saloon 2005 osallistuttuaan tämän lauluntekokurssille.

– Olin soittanut ja laulanut pienestä saakka, mutta minulla oli valtava palo päästä esittämään omia laulujani.

Nauraen hän kertoo aina luulleensa, että laululyriikat valuvat jostain mystisistä sfääreistä paperille.

– Salo opetti, että laulujen kirjoittaminen on raakaa työtä. On istuttava koneen eteen ja alettava sana ja lause kerrallaan kasaamaan. Se on sellaista palapeliä.

Sittemmin Rantalainen on toiminut Salon lauluntekokursseilla apuopettajana. Heillä on ollut useita yhteishankkeita Apilatien aapisen lauluista viime syksynä julkaistuun Osterikeitto-duettoon ja nyt yhteinen kevätkiertue. Vihreälle Talolle Rantalainen saapuu keikalle mielellään.

– Olen käynyt esittämässä siellä lastenmusiikkiani. Se on aivan huikea paikka. Sellaisia paikkoja pitäisi saada tänne pääkaupunkiseudullekin.

Osterikeittoa ja kalsarikännit -kiertueella kuullaan lauluja ruoasta, juomasta, lemmestä ja rakkaudesta.

Ohjelmistossa on Salon ja Rantalaisen lauluja vuosien varrelta.

Keikalla esiinnytään yhdessä ja erikseen.

Mukana on myös huippukitaristi, Miljoonasateen kaikki albumit tuottanut sekä Rantalaisen Osterikeitto-kappaleen tuottanut Janne Louhivuori.

Rantalainen lupaa mielenkiintoisen setin vaihtuvia tilanteita.

Vihreässä talossa

Tuija Rantalaisen ja Heikki Salon Osterikeittoa ja kalsarikännit -kevätkiertue pysähtyy Vihreällä Talolla keskiviikkona 7.3. klo 20.

Heikki Salo on Miljoonasateesta tuttu lauluntekijä-muusikko, joka kirjoittaa lastenlauluja, iskelmiä, suomirokkia ja teatterimusiikkia. Salo on palkittu mm. Taiteen valtionpalkinnolla ja Reino Helismaa -palkinnolla. Tuija Rantalainen on julkaissut musiikkia lapsille ja aikuisille yhteensä 4 albumin verran ja hän säveltää myös teatterimusiikkia. Hänen viimeisin lastenlevynsä Vahtikoira karkuteillä oli EMMA-ehdokkaana. Viime syksynä Rantalainen julkaisi uusimman Osterikeitto-sinkkunsa ja -musiikkivideon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat