Viikko

Kaikilla oltava oikeus ulkoiluun – Riihimäellä koulutetaan iäkkäiden ulkoiluystäviä

Kotokartanosäätiö järjestää Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksen.

Kotokartanosäätiö hakee vapaaehtoisia ikäihmisten kävely- ja puistokavereiksi. Kävelykaveri vetää leppoisan tahdin kävelylenkkejä yli 65-vuotiaille ja puistokaveri opastaa senioripuistojen liikuntalaitteiden käytössä. Koulutukseen ilmoittaudutaan 5.3. mennessä.

Eero Sinisalo

Ulkona liikkuminen on tutkitusti terveellistä ja kuuluu hyvään elämään.

Kävely ylläpitää toimintakuntoa, tukee lihasvoimaa ja tasapainoa. Raitis ilma ja luonto tekevät hyvää myös mielelle. Kotokartansäätiössä halutaankin huolehtia siitä, että kaikilla ihmisillä on oikeus ja mahdollisuus päästä ulos raittiiseen ilmaan.

Kotokartanosäätiön Raija Sinimaan, Laura Järvelän ja Tanja Viitamäen mukaan terveysvaikutusten lisäksi ulkoilu tuo päivään mielekästä sisältöä.

– Monelle kävelylenkille lähteminen on myös sosiaalinen tapahtuma. Tapaa ihmisiä.

Kotokartanosäätiöjärjestää yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksen, jonka käyneet voivat ryhtyä kävelykaveriksi ikäihmisille.

– Kotokartanosäätiö on järjestänyt kolmesti viikossa kaikille avoimia Leppoisan tahdin kävelylenkkejä. Kävelylenkille lähdetään maanantaisin ja torstaisin klo 9 Puistokulman edestä ja keskiviikkoisin klo 9 Kuntokulman edestä.

– Tavoitteena on, että näitä ikäihmisille sopivia kävelyjä pystyttäisiin järjestämään useammin ja eri puolilla kaupunkia. Tämä edellyttää lisää vapaaehtoisia, Järvelä kertoo.

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksen käyneet voivat tulla vapaaehtoistyöhön myös Kotokartanosäätiön puistokaveriksi.

Kotokaarteen pihapiirissä Senioripuistossa (Uudenmaankatu 10) on kaikkien kaupunkilaisten vapaassa käytössä olevia ulkoliikuntalaitteita.

Kevään aikana vastaavia ulkoliikuntalaitteita on tulossa myös Kottaraispuistoon. Puistokaveri käy kerran viikossa paikalla neuvomassa ja opastamassa laitteiden käytössä.

Ulkoilukaveriksi iäkkäälle -koulutuksen ja Puistokaveri-koulutuksen käyneet voivat lähteä vapaaehtoistyöhön Kotokartanosäätiön lisäksi kaupungille.

Koulutukseen voi tulla kuka tahansa jo ennestään vapaaehtoistyössä mukana oleva, vapaaehtoistyöhön mukaan haluava, ikääntyvien vertaisohjaaja tai omainen.

Sinimaan mukaan vapaaehtoistyöhön mukaan lähteminen ei sido ketään loppuelämäksi. Kävelykaverina tai puistokaverina voi toimia 1 - 12 tuntia kuukaudessa sen mukaan, kun pystyy ja haluaa.

Mitään erityisvaatimuksia ei ole. Tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla pärjää. Riittää, että haluaa olla ihmisten kanssa ja tehdä hyvää.

– Antaessaan myös saa. Meidän ikäihmisemme ovat sydämellistä porukkaa, Järvelä kehaisee.

Ilmoittautuminen koulutukseen 5.3. mennessä

Kotokartanosäätiö järjestää Riihimäellä kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -koulutuksen 7.3. ja 14.3. klo 17 - 20 sekä Puistokaveri-koulutuksen 3.5. klo 13 - 15. Koulutus ei velvoita toimimaan vapaaehtoisena. Koulutus järjestetään yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa ja se on osa Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaa. Mukaan koulutukseen ilmoittaudutaan 5.3. mennessä puh. 045 3421551 tai sähköpostitse [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat