Viikko

Tiedossa hieno SM-tason kisapäivä Lopella – "Toivottavasti menee inssi läpi, muuten en pääse kisoihin"

Lauantaina ajetaan Riihimäellä Lopen Enduron SM-osakilpailu.

Roni Heikkala ja Severi Hyytiäinen ovat valmiita Lopen Enduroon.

Mia Lagström

Kahvakoplan endurokuskit 16-vuotias Roni Heikkala ja 18-vuotias Severi Hyytiäinen odottelevat lauantaina käytäviä enduron SM-osakilpailuja ”Lopen Enduroa” positiivisin mielin. – Uskon, että tulee hieno kisapäivä. Reitit ovat hyvät, Heikkala kehaisee ja kertoo olevansa endurokisoissa ensikertalainen.

– Saan ajokortin vasta 1.3. Toivottavasti menee inssi läpi, muuten en pääse kisoihin.

C-luokassa ajavat Heikkala ja Hyytiäinen kertovat kumpikin hakevansa lauantaina lähinnä kisakokemusta.

– Ja totta kai myös hyviä sijoituksia. Saa nähdä, miten se vaikuttaa, kun on uusi pyörä. Intoa ainakin on, Hyytiäinen sanoo.

Kahvakoplan kilpailu avaa perinteisesti SM-kauden. Tänä vuonna kisoissa ajetaan vain kolme SM-luokkaa sekä C-luokka. Kaikki luokat ajavat saman reitin.

– SM-luokissa reitti ajetaan kolmesti, C-luokassa kahdesti. C-luokan kisapäivänsä on pari tuntia lyhempi, mutta kestää silti kuusi tuntia. Pojilla on haastava kisa edessä, kilpailunjohtaja Jyri Tengman Kahvakoplasta tuumaa.

Kilpailureitti on pääosin sama kuin viime vuonna. Reitin varrella olevat kolme erikoiskoetta ovat tosin hivenen pidemmät kuin viime vuonna. Kilpailu käynnistyy EK 1:llä, joka sijaitsee AGA:n maastossa. Katsojat voivat jättää autonsa Lasiliirin pihamaalle. Siellä ei normaalisti ole parkkialuetta, joten hiekoittamattomalla pihalla kannattaa kävellä varovaisesti ja omalla vastuulla. Hyviä katselupaikkoja löytyy myös EK 2:lla, joka sijaitsee Riihimäen ABC:n naapurissa.

– Maankaatopaikan päässä on hyvää mäkistä maastoa, Tengman suosittelee.

EK 3 käydään Punkanmäellä. Punkan maastokoe on kuskeille haastavin. Yleisölle paikka ei ole hyvä, sillä alueella ei ole parkkipaikkoja. EK 3:n jälkeen kuskit siirtyvät Sipilän tien kautta Vanhalle Karavaanille ja siitä Pohjolanrinteen koulun kilpailukeskukseen. Kilpailukeskuksessa voi käydä katsomassa pyöriä ja huoltotöitä.

– Jokaisen kierroksen jälkeen tehdään pieniä huoltotöitä sekä tankataan niin kuskia kuin pyörää.

Tällä hetkellä keli näyttää täydelliseltä. Tengman ei tosin panisi pahaksi, vaikka lunta tulisi vähän lisää.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että lämpötila pysyy pakkasella, ettei tule suojaa.

Pakkanen käy ajaessa poskipäihin ja sormenpäihin, mutta ei ole keliä, ettei kisaa ajettaisi.

– Se on vain pukeutumiskysymys. Onhan se kyllä niin, että nyt odottaa jo kesää. Kesällä sitä odottaa sitten talvea, Heikkala naurahtaa.

Kaikkiaan kisaan osallistuu yllättäen reilut 160 kuljettajaa. Kahvakoplalaisia on mukana 19. Menestystäkin odotetaan. SM-sarjan isossa luokassa Marko Tarkkala voitti viime vuonna kultaa ja Aleksi Jukola hopeaa. Tengmanin mukaan samat nimet ovat kovia tänäkin vuonna.

– Aleksi yrittää varmasti valtikan vaihtoa. Viime vuosina hän on pärjännyt kaikille muille paitsi Markolle.

Kahvakopla on endurossa yksi maailman menestyneimpiä moottoripyöräkerhoja. Ainakin, jos asiaa mitataan MM-mitalien määrällä. Niitä kun on kertynyt kerholaisille yli neljäkymmentä. Mahtavatko MM-mitalit olla mielessä myös nuorilla lupauksilla?

– Toivottavasti joskus niitäkin. Ensin yritetään SM-mitaleja, Heikkala ja Hyytiäinen sanovat.

Lopen Enduro

Enduron SM-osakilpailu ”Lopen Enduro” järjestetään lauantaina 3.3. Riihimäellä klo 9-16. Kilpailukeskus toimii Pohjolanrinteen koululla (Pohjolankatu 8, Riihimäki). Mukana kauden ensimmäisessä SM-osakilpailussa on kaikki Suomen huiput. Yhden kierroksen pituus on noin 49 km, mikä sisältää kolme maastokoetta siirtymineen. SM-luokat ajavat kolme kierrosta ja C-luokka kaksi kierrosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat