Paikalliset

Tilanne Erkyläntiellä toistaiseksi ennallaan – Lautakunta ei päättänyt kukkalaatikoista vaan läpiajokiellon kieltämisestä

Kaupunkikehityslautakunta äänesti vain läpiajokieltoa vastaan. Muut ratkaisut jäivät avoimiksi ja kukkalaatikot ovat edelleen paikoillaan.

Petri Lyy

RIIHIMÄKI | Liikennejärjestelyt Erkyläntiellä Riihimäellä ovat ennallaan, vaikka kaupunkikehityslautakunta otti jo joulukuussa käsittelyynsä kadun läpiajoa koskevan virkamiespäätöksen.

Milloin kukkalaatikot poistuvat Erkyläntielä, katupäällikkö Toni Haapakoski?

 

– Tilanne on tällä hetkellä avoin, koska suunnittelutyö on kesken.

– Lautakuntahan palautti asian uudelleen valmisteltavaksi sillä evästyksellä, että läpiajokieltoa ei aseteta. Päätösehdotukseen sisältyi myös paljon muita toimenpiteitä kadun rauhoittamiseksi, ja nyt on mietittävä, miten ne voitaisiin toteuttaa.

– Kukkalaatikot ovat halpa ratkaisu sen rinnalla, jos sinne joudutaan toteuttamaan rakenteellisia ratkaisuja. Silloin puhutaan jo rahasta, eikä tällaiseen ainakaan tämän vuoden budjetissa ole varauduttu.

Toimitus kertaa: Kaupunkikehityslautakunnan 12.12. käsittelemä päätösehdotus sisälsi muun muassa kohdan, jonka mukaan kukkalaatikot olisi poistettu heti kun päätös olisi ollut lainvoimainen.

Koska lautakunta palautti asian uudelleen valmisteltavaksi, tämäkään kohta päätösehdotuksesta ei tullut hyväksytyksi.

Lautakunta äänesti ainoastaan läpiajokiellosta, ja kielto päätettiin kieltää äänin 7–4.

Erkyläntien Hausjärven puoleiseen päähän on rakennettu uusia asuinalueita, ja jo rakennusaikainen raskas liikenne aiheutti ongelmia.

Uusien alueiden asukkaat ajavat nyt samaa reittiä. Kaupunki on järjestänyt hieman pidemmän, ajallisesti lähes samanveroisen vaihtoehtoisen reitin, joka ei ole saanut suosiota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Erkyläntien hidasteet katoavat vasta alkuvuodesta14.12.2017 12.00
Läpiajo on taas pian sujuvaa Erkyläntiellä – lautakunnasta äänestyspäätös13.12.2017 11.50
Kukkalaatikot siirtyivät lautakunnan asialistalle – Vääntö Erkyläntien läpiajokiellosta jatkuu Riihimäellä17.11.2017 05.15
Säpäleiksi menneen Erkyläntien kukkalaatikkohidasteen tilalle tulee uusi – kokeilujakso päättyy kohta28.9.2017 11.40
Erkyläntien kukkahidaste meni säpäleiksi – kaupunki vie asian poliisin selvitettäväksi, rekisteritunnus tiedossa26.9.2017 14.52
Mitäs nyt sanotaan? – Erkyläntien kukkalaatikot vaihtuivat puuveneisiin15.10.2016 09.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat