Viikko

Leppoisaa hyvän mielen musiikkia huoltoasemilla

Sepi Kumpulainen keikkailee basistin kanssa.

Sepi Kumpulainen on keikkaillut viime syksystä duona. Soittokaverina on basisti Juha Saunala.

-

Laulaja-lauluntekijä Sepi Kumpulainen julkaisi uuden singlen 16 vuoden tauon jälkeen.

– Ole rohkea vaan -kappale syntyi viime syksynä tilaustyönä, kun Neste K tilasi minulta kappaleen rohkeudesta. Tartuin tilaisuuteen, Kumpulainen kertoo.

Hänen mukaansa luovuus kukkii vaihtelevasti. Kappaleiden tekemiseen pitää olla herkkyyttä, inspiraatiota ja sisäistä paloa. Tätä kaikkea löytyi Kumpulaiselta 1990-luvun alkupuoliskolla.

– Tein suhteellisen lyhyessä ajassa paljon kappaleita. Tuntui, että niitä tuli kuin liukuhihnalta. Sitten homma pikku hiljaa hidastui ja hyytyi.

Viimeisen parin vuoden aikana laulusuoni on taas alkanut elpyä. Kumpulainen kertoo pitävänsä erityisen paljon riimittelystä.

Joskus yksittäinen sana saattaa toimia aasinsiltana.

– Pienistä puroista kasvaa joki.

Kumpulainen paljastaa, että hänen kotinsa arkistoissa on paljon c-kasetteja, joissa on levyttämätöntä materiaalia. Keikoilla niitä tulee joskus esitettyä.

Uutta levyä hän ei halua lähteä vielä lupailemaan, mutta täysin mahdoton ajatus ei ole. Sen aika näyttää.

Keikkoja on miehen mukaan omiin tarpeisiin riittämiin. Aiemmin lähinnä soolona esiintynyt Kumpulainen on ollut viime vuodesta liikkeellä duona.

– Juha Saunala komppaa bassolla ja toimii taustalaulajana.

Duon ohjelmistossa on laaja kattaus Sepi Kumpulaisen tuotannosta vuosien varrelta, lupsakoita riimejä ja ”Sepimäisiä” tarinoita.

– Vanhat hitit, joista minut tunnetaan, on totta kai aina soitettava. Letkeää ja leppoisaa musiikkia, joka saa hyvälle tuulelle. Olen aina halunnut tuottaa ihmisille hyvää mieltä. Se on se juttu.

Sepi Kumpulainen Duo keikkailee Riihimäellä

Sepi Kumpulainen on huumorimusiikkia esittävä laulaja, joka nousi julkisuuteen 1990-luvun alkupuolella.

Kumpulainen on julkaissut neljä albumia: Kalevankadun laulava talonmies Sepi Kumpulainen (1991), Sekalaisen illan sekalaiset sekoittelut (1992), Sepitystä (1997 ja uusintajulkaisu 2001) sekä Poliisi saapuu Tikkurilaan (2006).

Kumpulaisen uusin single Ole rohkea vaan ilmestyi syyskuussa 2017.

Sepi Kumpulainen Duo esiintyy Neste K Riihimäellä (Kulmalan puistokatu 10) keskiviikkona 28.2. klo 11 ja klo 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat