Viikko

25 pientä soittajaa nousee musiikkiopiston lavalle - "Tunnelma on hieno ja liikuttava"

Musiikkiopistossa noustaan esiintymislavalle niin pian kuin mahdollista.

Rita Penttinen esittää tulevassa konsertissa kappaleen Maijalla on karitsa. – Olen esiintynyt jo neljä kertaa. Ensimmäisellä kerralla jännitti, mutta ei enää. Yleisön edessä on kiva soittaa, Penttinen kertoo.

Mia Lagström

Hyvinkään musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa järjestetään huomenna torstaina pienten muusikoiden konsertti. Yksi illan esiintyjistä on kuusivuotias Rita Penttinen.

– Esitän Maijalla on karitsa -kappaleen. Osaan sen jo ulkoa.

Penttinen kertoo valinneensa soittimekseen poikkihuilun, koska puhaltaminen on kivaa ja helppoa. Soitonopettaja Taina Lindholmin mukaan poikkihuilun soittamisen voi aloittaa nykyisin jopa esikouluiässä, sillä saatavilla on ”mutkallisia” huiluja, jotka ovat riittävän lyhyitä pienille käsille.

– D-huilut ovat myös kevyempiä kuin tavalliset poikkihuilut.

Vaikka Penttinen aloitti poikkihuilun soittamisen vasta viime syksynä, on hän ehtinyt esiintyä jo neljä kertaa.

– Ensimmäisellä kerralla minua jännitti, mutta ei enää. Yleisön edessä on kiva soittaa.

Lindholmin mukaan esiintymiset ja konsertit ovat tärkeä osa musiikkiharrastusta, siksi esiintymislavalle noustaan jo muutaman äänen oppimisen jälkeen.

– Nuoret oppilaat ovat tavattoman innostuneita esiintymisestä. Ja tätä intoa me haluamme ruokkia.

Soittajien joukosta löytyy toki myös arempia soittajia. Ketään ei lavalle pakoteta, mutta Lindholmin mukaan arkoja ja ujoja soittajia pyritään rohkaisemaan kaikin tavoin.

– On matalan kynnyksen iltapäivämusiikkeja, jossa voi esiintyä pienemmälle yleisölle. On tärkeää korostaa alusta alkaen, että virheitä ei kannata pelätä. Maailma ei kaadu, eikä esitys menee pieleen, vaikka soittaa väärin tai unohtaa jotain.

Esiintyminen on tärkeä osa musiikkia. Musiikki syntyy hetkessä, jossa soittaja ja yleisö jakavat sen. Musiikin jakaminen tuo musiikkiin ja soittamiseen myös täysin erilaisen tunnelman. On ihan eri asia soittaa konsertissa kuin soittotunnilla. Esiintymistaidoista on hyötyä myös muilla elämän osa-alueilla. Siinä mielessä jokainen esiintyminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Huomisessa pienten muusikoiden konsertissa esiintyy 25 musiikkiopiston eka- ja tokavuotista soittajaa. Mukana on niin huilisteja, saksofonisteja, klarinetisteja kuin pianisteja. Myös ohjelmisto on monipuolinen. Konsertissa kuullaan muun muassa Hyönteispolkka, Hurja laukka, Heinäsirkka sekä Maamme-laulu kuusikätisesti soitettuna.

– Tunnelma pienten soittajien konsertissa on mahdottoman hieno ja liikuttava.

Pienten muusikoiden konsertti

Pienten muusikoiden konsertti Hyvinkään musiikkiopiston kamarimusiikkisalissa torstaina 15.2. klo 17.30. Mukana esiintymässä on 25 musiikkiopiston eka- ja tokavuotista soittajaa. Soittimina on huilu, saksofoni, klarinetti ja piano. Ohjelmistossa on muun muassa Hyönteispolkka, Hurja laukka, Heinäsirkka sekä Maamme-laulu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat