Viikko

Riihimäelle saapuva Deggerplay laulaa synkistäkin aiheista saarnaamatta: "Mukana on myös huumoria"

Deggerplay hoitaa homman niin akustisesti kuin sähköisesti.

Pääkaupunkiseudulla jo pienoista mainetta saavuttanut Daggerplay saapuu keikalle Riihimäelle J. A. Sandels Pubiin. Ohjelmistossa on punkhenkistä power rockia.

www.daggerplay.com

Punkahtavaa power rockia soittava Daggerplay on kerännyt itselleen vahvan fanikunnan pääkaupunkiseudulla. Muualla Suomessa bändi on vielä suhteellisen tuntematon. Näin on tuskin kauan. Bändin viime vuonna julkaisema Ghosts-single pääsi mukaan Soundin Lauantaileka-ohjelman Parasta nyt -soittolistalle.

– Olihan se hieno juttu. Musiikkiamme on soitettu myös nettiradioissa. Varsinaiseen radiosoittoon emme ole vielä päässeet, bändin laulaja-kitaristi Pekko Mantzin kertoo.

Uusien bändien on haastava breikata ja tulla suuren kansan tietoisuuteen. Tämä ei pitkän linjan soittajia lannista.

– Tämä on enemmän elämäntapa. Keikkoja on ollut mukavasti. Se on tärkeintä.

Kesällä Daggerplay vietti kolme viikkoa studiossa äänittäen bändin toista pitkäsoittoa.

– Etsimme sille parasta aikaa julkaisijaa. Vaikka olemme tee se itse -bändi, olisi kiva saada joku hoitamaan markkinointia ja keikkamyyntiä.

Toistaiseksi levyltä on julkaistu kaksi singleä videoiden kera. Julkaisua odottava albumi on esikoisalbumia monipuolisempi ja seikkailuhenkisempi.

– Mukana on hyvin erilaisia kappaleita kelttipunkista countryyn. Myös soitinvalikoima on laajempi. Olemme käyttäneet pianoa, viulua, pystybassoa. Melkein jokaisessa kappaleessa on myös akustista kitaraa.

Daggerplay tekee keikkaa myös akustisesti. Mantzin mukaan akustisesti soittaminen on jäänne nuoruusvuosilta Joensuusta, jolloin poikien treenikämpän seinän takana soitti Neljä Ruusua.

– He soittivat usein akustisesti ja se kuulosti hyvältä. Kun musiikin säveltää akustisesti, tulee siihen parempi melodia. Sähköt voi kääntää päälle sitten kun kappale on valmis. Kiitos vain pojille opastuksesta.

Daggerplayn laulaja-kitaristi Pekko Mantzin kertoo ottaneensa viime vuosina laulutunteja.

– Olen opiskellut muun muassa hevilaulamista. Uusia tekniikoita on hienoa oppia. Saa voimaa laulamiseen. Korkealta ja kovaa ei Daggerplayn kappaleissa kuitenkaan lauleta. Se ei kuulu hommaan.

Eteenpäin meneminen näkyy myös bändin tyylissä. Mantzin mukaan bändin vanhemmat kappaleet ovat vihaisempia ja enemmän punkhenkisiä kuin uudet.

– Kai meistä on tullut leppoisampia.

Mistään tytöistä ja autoista eivät Daggerplayn kappaleet sentään kerro, vaan enempi ihmisenä olemisen tummemmista puolista, mielenterveysongelmista, päihteiden käytöstä ja maailman tilasta.

– Emme ole lyyrisesti mikään bilebändi. Mitään saarnaajia emme kuitenkaan ole. Mukana on myös huumoria.

Daggerplay Riihimäellä

Daggerplay on vuonna 2011 perustettu punkrockia ja power rockia soittava bändi.

Esikoisalbuminsa Urban Campfire Songs kokoonpano julkaisi 2013.

Viime vuonna bändi julkaisi kaksi singleä ja videota kappaleista Ghosts sekä Afterlife.

Bändissä soittavat Pekko Mantzin (laulu, kitara), Tommi Luostarinen (kitara, laulu) Ville Ahonen (basso, taustalaulu) ja Sirpa Immonen (rummut).

Daggerplay esiintyy akustisesti J. A. Sandels Pubissa Riihimäellä (Hämeenkatu 29) perjantaina 16.2. klo 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat