Paikalliset

Hyvinkäänkadun ja Hangon radan ylle nousee pitkä ja korkea silta: lähtee yhteiskoulun kulmalta ja kulkee jopa 8 metrissä

Uusi Hangonsillan alueelle vievä silta lähtee nousuun Vanhankirkonkujan päädystä yhteiskoulun alatalon kohdalta.

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Maisema Hyvinkäänkadun varrella muuttuu lähivuosina selvästi, sillä kaupunki suunnittelee parhaillaan kadun ylittävää isoa kevyen liikenteen siltaa.

Sillan on tarkoitus ulottua Vanhankirkonkujalta Hyvinkään yhteiskoulun alatalon kulmalta niin Hyvinkäänkadun kuin Hangon radankin yli Hangonsillan uudelle asuinalueelle.

Sillan päätepiste Hangonsillan puolella on tulevan Hangonsiltatalon eli myös keskuslukion sisältävän rakennuksen lähellä.

Uuden sillan suunnittelu on vielä alkutekijöissään. Sitä tekee nyt Ramboll Finland, kertoo suunnittelupäällikkö Kari Pulkkinen Hyvinkään kaupungilta.

– Parhaillaan mietitään vaihtoehtoja: meneekö silta Ameriikanraitille asti vai kääntyisikö se heti Hangonsillan puolella spiraalimaisesti alas.

Sillasta tulee joka tapauksessa pitkä ja korkea, sillä junaradan ylittäessään sillan pitää Liikenneviraston määräysten mukaan kulkea vähintään kahdeksan metrin korkeudessa.

Hinta-arvio on mallista ja toteutuksesta riippuen 1–1,5 miljoonaa euroa.

Jo Hyvinkäänkadun kohdalla sillalla on korkeutta 4,6 metriä, joten nousukulma yhteiskoulun kohdalla on jyrkähkö.

Työnimellä Hangonasemansilta kulkevan hankkeen yleissuunnitelma valmistuu huhtikuun lopussa, jolloin asia tulee myös teknisen lautakunnan pöydälle.

Rakentamaan päästäneen ensi vuonna. Sillan on oltava valmis ennen lukion valmistumista 2020, Pulkkinen sanoo.

Hinta-arvio on mallista ja toteutuksesta riippuen 1–1,5 miljoonaa euroa. Kevyen liikenteen sillaksi hanke on isompi kuin vuosiin, Pulkkinen sanoo.

Rakentaminen ei kuitenkaan vaatine esimerkiksi autoliikenteen kieltämistä Hyvinkäänkadulla.

Sillasta tulee tärkeä kevyen liikenteen sisääntuloväylä Hangonsillan alueelle. Myös toinen kevyen liikenteen siltahanke on mietinnässä. Sille on jo varaus Martinkadun Hyvinkäänkadun-päässä lähellä kauppakiinteistöä.

Autoliikenne Hangonsiltaan kulkee Pulkkisen mukaan ennen kaikkea Läntiseltä Yhdystieltä ja Suutarinkujalta.

Ensimmäiset asukkaat Hangonsiltaan syyskuussa

Vanhasta ratapihasta kasvaa vaiheittain noin 2 000 asukkaan asuinalue. Ensimmäisiä asuinkortteleita rakennetaan jo, ja niistä alueelle syntyy 500–600 uutta asuntoa.

Esimerkiksi YIT ilmoittaa nyt myynnissä olevien asuntojen vapautuvan asukkaille ensi syyskuussa.

Kaupungin hankkeista Hangonsiltatalo keskuslukioineen etenee hankesuunnitelmana valtuustoon huhtikuun lopussa. Rakentamaan on tarkoitus päästä ensi vuoden alussa. Talon on määrä valmistua elokuussa 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyvinkään Vuokra-asuntojen tuorein uudiskohde nousee uudelle Hangonsillan alueelle – vaatimuksena 112 pyöräpaikkaa17.11.2017 14.55
Hyvinkäälle suunnitteilla 20-kerroksinen tornitalo – Rentto aikoo päästä rakentamaan 2020-luvun alussa16.11.2017 20.24
Aallotar on Hangonsillan ensimmäinen kerrostalo – muita taloja nousee nopeasti perässä1.11.2017 05.15
Hyvinkää tekee talousarviota ilman veronkorotuspaineita, Hangonsilta ja Sveitsi edellä18.10.2017 04.00
Metsäkaltevan koulu nousee syksyksi 2019 – mutta säilyykö "kultainen" Aseman koulu? Sen kohtalo saattaa ratketa Hangonsillassa29.9.2017 13.24
Kaupunki haluaa yhä myydä musiikkiopiston Rentolle Hangonsillan takia – Sampotalo ja Villatehdas vaatisivat musiikkiopiston paikkana "täydellisen remontin"29.8.2017 16.17
Tulevat käyttäjät ideoivat Hangonsillan monitoimitaloa – suunnitteilla myös kirjasto, johon pääsisi koodilla21.4.2017 09.00
Hangonsillan kerrostaloalue lähti liikkeelle – alueelle tulee 500–600 asuntoa ja 8-kerroksinen maamerkki8.4.2017 03.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat