Viikko

Villa Artussa sukelletaan Toive-retki-satukirjan maailmaan

Visuaalisesti kauniissa näyttelyssä vieraillaan metsä-lammella ja beduiiniteltassa.

Liikunta- ja ilmaisupäiväkoti Ilmarin lapset tutustuivat viime viikolla Villa Artun Toiveretki-näyttelyyn. Näyttelyssä pääsee arvuuttelemaan muun muassa erilaisia tuoksuja.

Mia Lagström

Villa Artun galleriassa pääsee sukeltamaan parin kuukauden ajan kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin suosittujen lastenkirjojen Pieni prinsessasatu, Pieni Prinssisatu sekä Toiveretki hurmaavaan kauniiseen maailmaan.

Suomalais-arabialaisessa Toiveretki-näyttelyssä pääsee kulkemaan kirjojen päähenkilöiden Kaisan ja hänen ystäviensä Paulin ja Salaman jalanjäljissä.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen tuottaja Päivi Venäläisen mukaan tiedossa onkin varsinainen pieni seikkailu, jonka aikana tutustutaan arabian kieleen, kuunnellaan aavikon ääniä, istahdetaan metsälammen rannalle ja vieraillaan beduiiniteltassa.

– Näyttely on yhtälailla elämys niin lapsille kuin aikuisille.

Näyttelyssä on esillä myös kirjojen kuvituksia sekä itse kirjat, joita voi pysähtyä lukemaan näyttelyn lukunurkkaukseen. Kirjoista on esillä myös niiden arabiankieliset versiot.

– Halusimme tuoda esille arabian kieltä, joka on visuaalisesti hyvin erilaisia verrattuna suomen kieleen.

Venäläisen mukaan Tapolan ja Pelliccionin toteuttama näyttely sopii erityisen hyvin Villa Arttuun, jossa kansainvälisyyskasvatus on tärkeä osa taidekeskuksen toimintaa.

Taidekeskuksen käytävälle on asetettu esille nuorten taidetta Arabimaista Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä kokoelmasta.

Toiveretki-näyttely on ehtinyt kiertää jo monella paikkakunnalla ympäri Suomen. Näyttely jatkaa matkaansa eteenpäin myös Hyvinkäältä

– Näyttelyn tekemisessä on nähty todella paljon vaivaa ja se on visuaalisesti kaunis, paljon kivoja pieniä yksityiskohtia. On hienoa, että ihmiset pääsevät kokemaan näyttelyn eri puolilla Suomea.

Näyttelyyn liittyy myös erilaisia työpajoja, jotka ovat kaupungin tuen turvin ilmaisia.

Lentävä matto työpajassa tutustutaan arabiankielen kirjaimiin ja arabialaiseen ornamentiikkaan sekä koristellaan lentävä matto leimasinmenetelmällä.

Koristeellinen talo työpajassa rakennetaan yksin, pareittain tai pienryhmässä paperista pieni talo ja koristellaan se ornamentein.

Tarina ja kuva pajassa kirjoitetaan Toiveretki-näyttelyn innoittamana tarina ja tehdään tarinaan liittyvä kuva yksin, pareittain tai pienryhmässä.

Näyttelyyn liittyy myös maksuttomia elämyksellisiä opastuksia sekä satutunteja.

Toiveretki Villa Artun galleriassa

Toiveretki suomalais-arabialainen näyttely Villa Artun galleriassa 29.1. - 23.3. Ryhmät voivat varata näyttelyyn maksuttomia elämyksellisiä opastuksia sekä satutunteja. Päiväkoti- ja kouluryhmät voivat osallistua myös maksuttomiin Lentävä matto, Koristeellinen talo sekä Tarina ja kuva työpajoihin. Opastuksiin, satutunteihin ja työpajoihin voi varata aikoja numerosta 050 467 8308.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat