Viikko

”Kielellistä leikittelyä ja metkaa sanailua”

Riihimäen Nuorisoteatterin Koomikot tarttuivat Kari Hotakaisen tekstiin.

Hukassa on hyvä paikka -näytelmän rooleissa ovat Terho Turunen (isä), Aaria Sitomaniemi (Helena), Onni Laine (Juntti-Mutteri), Tuomas Teräväinen (Humppa-Veikko), Anni Ruokangas ja Taru Tuominen (Uramon kaksoset) ja Pinja Saarentausta (Viluttitanssija).

Mia Lagström

Riihimäen Nuorisoteatterin Koomikot-ryhmä harjoittelee parasta aikaa Kari Hotakaisen näytelmää ”Hukassa on hyvä paikka”.

Näytelmän ohjaajan Jatta Harakkamäen mukaan näytelmän teksti on Hotakaisen tyyliin mainiota kielellistä leikittelyä ja metkaa sanailua.

– Pidän Hotakaisen tavasta kirjoittaa. Esittelin tekstin Koomikot-ryhmälle ja siihen päätettiin tarttua yksissä tuumin, Harakkamäki kertoo.

Hukassa on hyvä paikka kertoo kaupunkilähiön aikuisista ja lapsista. Harakkamäen mukaan näytelmän tekstiä on muutettu sen verran, että tapahtumapaikkana on helsinkiläisen lähiön sijaan Peltosaari.

– Nuoret ovat täältä, joten siitä tuli hauska leikki, kun käänsimme paikkoja Riihimäelle. Tuttu paikka antaa samaistumispintaa. Kyseessä ei ole vain joku paikka jossain, vaan paikka täällä.

Näytelmän pääosassa on Juntti-Mutteri, joka elää yhdessä yksinhuoltajaisänsä kanssa. Elämä muuttuu, kun lähikioskin myyjä rakastuu isään.

– Juntti-Mutteri tulee mustasukkaiseksi. Hän pelkää, että isä katoaa ja muuttuu näkymättömäksi.

Harakkamäen mukaan tarinassa on kutkuttavaa se, että asioita katsotaan niin lapsen kuin aikuisen näkökulmasta.

– Vaikka ollaan läsnä samassa tilanteessa, nähdään asiat ihan eri tavalla, kun näkökulma on toinen. Tämä on mielenkiintoinen teema.

Vaikka näytelmä on koskettava ja siinä kuljetaan syvissä ajatuksissa, on näytelmä myös hauska.

– Tämä on ehdottomasti hyvän mielen näytelmä, värikäs ja hauska. Huumori sopii Koomikot-ryhmälle. He ovat sanoneet joskus, että ryhmän nimi riivaa heitä. Vaikka yritämme tehdä vakavaa, tulee huumori esiin aina tavalla tai toisella.

Riihimäen Nuorisoteatterin Koomikot-ryhmän näyttelijät ovat nuoresta 12–15-vuoden iästään huolimatta jo kokeneita konkareita teatterin lavalla.

Takana on kuusi vuotta Riihimäen Nuorisoteatterissa, ahkeraa harjoittelua ja useita esityksiä.

– Aivan mahtavia tyyppejä. Ryhmän jäsenet ovat olleet mukana isommissakin produktioissa. Lähes kaikki heistä on mukana myös aktiiviryhmässä tekemässä muiden esitysten lavastuksia, maskeerauksia, valo- ja äänisuunnittelua. Jokainen heistä harrastaa teatteria monella tavalla, Harakkamäki kehaisee.

Esitysajat muuttuivat

Riihimäen Nuorisoteatterin Koomikot-ryhmä esittää Kari Hotakaisen näytelmän Hukassa on hyvä paikka Kino Sampossa (Suokatu 9, Riihimäki).

Näytelmän on ohjannut Jatta Harakkamäki.

Näytelmän ensi-ilta on siirtynyt viikolla eteenpäin. Uudet esitysajat ovat ke 14.2. klo 18.30 (ensi-ilta), to 15.2. klo 18.30, to 1.3. klo 18.30, pe 2.3. klo 18.30 ja la 3.3. klo 15.

Liput alkaen 12e + 1e käsittelymaksu www.lippuagentti.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat