Viikko

Hyvää oloa Hyvän olon -messuilta – tapahtuma ei ole sidottu ikään tai sukupuoleen

Paikalliset hyvinvointiyrittäjät jakavat tietoa ja antavat hoitoja Riihimäen Kerhotalolla.

Mia Lagström

Meillä jokaisella on omat keinomme poistaa stressiä ja saada aikaan hyvää oloa. Koulutettu hieroja Liisa Kekarainen Kehonhuolto Jumissa -yrityksestä kertoo rentoutuvansa parhaiten hieronnassa.

– Mutta kuten sanotaan, suutarin lapsilla ei ole kenkiä. Hierojat päätyvät harvoin itse hierontapöydälle. Itse pyrin kuitenkin menemään hierottavaksi aina kun se vain on mahdollista.

Yksitoista vuotta hierojana työskennelleen Kekaraisen mukaan hierontaan tullaan nykyään yhä nuorempina.

– Kymmenen vuotta sitten nuorimmat olivat lukioikäisiä. Nyt hierontaan saatetaan tulla jo seitsemän- tai kahdeksanvuotiaana. Osa lapsista harrastaa niin innokkaasti, että palautuminen unohtuu. Osa lapsista puolestaan jäykistyy tekemättömyyttään. Näppäillään vain tabletteja ja älypuhelimia.

Työikäisillä kiire, stressi ja staattiset työasennot näkyvät lihaksissa. Jumissa ollaan etenkin hartioista, mutta nykyisin osataan pyytää myös enenevässä määrin jalkojen ja käsien hierontaa sekä kokovartalohierontaa.

Monesti esimerkiksi alaselkäkipujen syy saattaa piillä Kekaraisen mukaan jumiutuneissa takapuolen ja jalkojen lihaksissa.

– Jatkuva istuminen tekee tehtävänsä.

Vaikka hierontaan tullaan tänä päivänä entistä huonokuntoisempana, osaa osa ihmisistä tulla hoitoon myös ajoissa. Etenkin parikymppiset saattavat käydä hieronnassa ennaltaehkäisevästi.

– Moni nuorista aikuisista kertoo, etteivät he halua odottaa sitä päivää, että lihakset ovat kipeät ja jumissa. Nuorempi sukupolvi osaa huolehtia paremmin itsestään, Kekarainen kiittelee.

Kehonhuolto Jumissa järjestää muiden paikallisten hyvinvointiyrittäjien kanssa sunnuntaina Riihimäellä Hyvän olon -messut.

Tapahtuma ei ole sidottu ikään tai sukupuoleen, vaan se sopii kaikille, joita kiinnostaa oma hyvinvointi.

– Mukaan voi tulla vaikka ystävän kanssa tai lähteä puolison kanssa sunnuntaikävelylle.

Kekarainen lupaa toiminnallista ja monipuolista tapahtumaa.

– Ideana on, ettei paikalla jaeta vain esitteitä, vaan tarjolla on erilaisia hoitoja edulliseen hintaan. Osa hoidoista ja palveluista on ilmaisia.

Messuilla pääsee kokeilemaan muun muassa joogaa, verisuoniterapiaa, mittauttamaan jalkansa koon, nauttimaan jalka- ja hartiahieronnasta ja mantelihappokuorinnasta.

Paikalla tehdään myös hyvinvointikartoituksia, ripsi- ja kulmavärjäyksiä, pikameikkejä ja kampauksia, kerrotaan esteettisistä hammashoidoista sekä esitellään terveystuotteita ja ravintolisiä.

Iltapäivän aikana järjestetään myös muotinäytös, muuttumisleikki ja voimistelunäytöksiä.

Nälän yllättäessä voi poiketa kahvioon, jossa on tarjolla salaattia, smoothieta, kahvia ja teetä.

– Kannattaa tulla tutustumaan paikallisiin hyvinvointiyrittäjiin. Toiveena on, että tapahtumasta tulisi perinne, Kekarainen sanoo.

Hyvän olon -messut Riihimäellä

Hyvän olon -messut Riihimäen Kerhotalolla (Torikatu 3) sunnuntaina 11.2. klo 11–15.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Mukana messuilla on kauneuteen, terveyteen ja hyvään oloon liittyviä palveluita ja tuotteita. Mahdollisuus on myös pieniin hoitoihin edulliseen hintaan.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Facebookista/Hyvän olon -messut Riihimäellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat