Viikko

Talviset aktiviteetit kiinnostavat väkeä – lampaan vetämät kärryt ykkösjuttu

Suosittu Talvikki järjestetään Suomen Metsästysmuseossa 12. kerran.

Suomen Metsästysmuseossa järjestetään sunnuntaina 11.2. perinteinen Talvikki-tapahtuma. Perttu Materon mukaan paikalle suosittuun talviretkeilytapahtumaan odotetaan pariatuhatta kävijää.

Mia Lagström

Talven kuningatar Talvikki saapuu jälleen seurueineen Suomen Metsästysmuseoon. Jo 12. kertaa järjestettävä talviretkeilytapahtuma on yksi Metsästysmuseon suosituimmista tapahtumista ja tänäkin vuonna paikalle odotetaan paria tuhatta kävijää.

– Tapahtuman ajatuksena on esitellä, mitä kaikkea kivaa talvisessa luonnossa voi tehdä ja harrastaa, Perttu Matero Suomen Metsästysmuseosta kertoo.

Tänä vuonna tapahtuman teemana on ”talven kuva” eli talven muuttuvat olosuhteet. Enää ei ole lainkaan varmaa, onko lunta laisinkaan.

– Luonnossa voi liikkua silti, Matero korostaa.

Talvikki osuu tänä vuonna laskiaissunnuntaille, joten Riihimäen kaupunginmuseo tuo paikalle vanhoja kelkkoja ja mäenlaskuvälineitä.

Riihilatu tuo paikalle lumikenkiä ja läskipyöriä, joita kävijät pääsevät kokeilemaan.

– Läskipyöräily on lisännyt kovasti suosiotaan viime vuosina, Matero kertoo.

Suomen Metsästäjäliitto saapuu paikalle esittelemään nuorisotoimintaansa.

Päivän luennoitsijana ovat paikalliset luontokuvaajat Antti Siponen ja Juha Mälkönen.

He kertovat, millaisia erityispiirteitä luontokuvaukseen talvella liittyy. Tuttuun tapaan tapahtuman juontaa Kalervo Viitanen BirdLife Kanta-Hämeestä. BirdLife Kanta-Hämeestä saapuu väkeä myös kertomaan lintujen talviruokinnasta.

Riihimäen seurakunta ja partiolaiset järjestävät tapahtuman muonituksen. Seurakunta järjestää myös leikkituokioita, myy neuleita ja pitää kudontaklinikkaa, josta voi käydä vaikka kysymässä, kuinka se kantapää sukkaan tehtiinkään.

Eräkontti-liikkeen popup-myymälä järjestää tuote-esittelyä. Myynnissä on myös jätkänkynttilöitä.

Suosituimpia ohjelmanumeroita taitavat kuitenkin olla paikalle saapuvat eläimet. Pientä maksua vastaan on poniratsastusta, ponikärryajelua ja koirien vetämiä rattaita. Viime vuosien ykkösjutuksi on Materon mukaan noussut Anni-lampaan vetämät kärryt.

– Anni on ollut valtava menestys. Lammasajelulle harvemmin pääsee.

Museon sisätiloissa pääsee tutustumaan ainutlaatuiseen valokuvanäyttelyyn.

Esillä on Jari Niskasen valokuvia metsästystilanteista. Kuvissa nähdään väläyksiä niin riekon pyynnistä avotunturilla, fasaanin pyynnistä etelän peltomailla, sorsastuksesta kuin hirvieläinten ja petoeläinten pyynnistä

Materon mukaan vastaavaa puhdasta metsästyskuvanäyttelyä ei ole museossa aiemmin ollut esillä.

Talvikki Suomen Metsästysmuseossa

Talviretkeilypäivä Talvikki järjestetään Suomen Metsästysmuseossa (Tehtaankatu 23 A, Riihimäki) sunnuntaina 11.2. klo 10–14.

Talvikki hovineitoineen avaa tapahtuman klo 10.15.

Vuoden 2018 Talvikin teema on ”talven kuva”. Säät muuttuvat ja kenties talviset touhutkin, joten perinteisten napakelkkakyytien, lumikenkäilyn ja eläinajeluiden rinnalla on myös uusia aktiviteetteja.

Tapahtumaan ja museoon on vapaa pääsy. Eläinajelut maksavat 1–2 euroa. Myynnissä on muun muassa makkaraa, hernekeittoa ja lettuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat