Viikko

Levy konkretisoi oman tekemisen – "kappaleet ovat pikkuisen enemmän olemassa"

Kielo Kärkkäinen haluaa saada sekä sanoituksen että musiikin kukoistamaan.

Kielo Kärkkäinen esiintyy torstaina Riihimäen Vihreällä Talolla. Seuraava keikka lähiseudulla on maaliskuussa Janakkalan Keltaisessa talossa.

Jyrki Mattila

Kielo Kärkkäisen musiikki on kaunis ja koskettava yhdistelmä runoutta, folkia ja jazzia. Jo viidentoista vuoden ajan musiikkia tehnyt Kärkkäinen julkaisi esikoisalbuminsa ”Tule” marraskuussa. Hetki oli laulaja-lauluntekijälle tärkeä.

– Levy konkretisoi oman tekemisen. Tuntuu, että kappaleet ovat pikkuisen enemmän olemassa, kun ne ovat levyllä. Niiden esittäminenkin tuntuu nyt jotenkin erilaiselta.

Kärkkäisen mukaan levyn myötä kappaleiden tarkoitus myös täyttyy. Ne pääsevät maailmalle ja musiikki saa uusia kuulijoita.

Levyn nimi ”Tule” kutsuu tutkiskelemaan omaa sisäistä maailmaa.

– Levyllä on moninaisia juttuja tavallisena ihmisenä olemisesta, löydöksistä ja matkalla olemisesta. Sanoitukset ovat syntyneet hetkistä elämässä, kun törmää asioihin, jotka pysäyttävät. Tulee uusia oivalluksia.

Kärkkäinen kertoo rakastaneensa runoja pikkutytöstä lähtien. On hienoa törmätä pieneen tekstiin, joka nostaa arkikokemuksen yläpuolelle, muuttaa ja avaa uusia maailmoja.

– Runoissa on voimaa.

Vaikka sanoitus on tärkeä asia, pyrkii Kärkkäinen siihen että sekä sanoitus että musiikki kukoistavat.

– Haluan tehdä sekä sanoista että musiikista kiinnostavaa. Siinä on haastetta koko loppuelämäksi.

Uuttakin musiikkia on ehtinyt syntyä muutaman kappaleen verran.

– Levyllä olevat kappaleet ovat rakkaita ja kulkeneet mukana pitkään. Nyt on kiva päästä miettimään uusia juttuja. Keväällä keskityn kuitenkin keikkailuun. Kappaleiden tekemiseen ei inspiraatio lopu, mutta siinä on oltava aikaa. Tunti päivässä ei riitä.

Keikat Riihimäellä ja Janakkalassa

Kielo Kärkkäinen on riihimäkeläislähtöinen, nykyisin Tampereella asuva laulaja-lauluntekijä.

Julkaisi esikoisalbuminsa ”Tule” marraskuussa 2017.

Tulevana kesänä Kärkkäinen on mukana Marja-Liisa Vartion kirjoittamaan proosarunoon pohjautuvassa ja Juha Hurmeen ohjaamassa Vatikaani-esityksessä, joka saa ensi-iltansa Kajaanin Runoviikoilla.

Kielo Kärkkäinen ja Janne Laurila Vihreässä Talossa to 8.2. klo 19. Ovet aukeavat klo 18.30. Liput 15 /10 euroa käteisellä ovelta. Ennakkovaraukset: [email protected].

Kärkkäinen Janakkalan Keltaisella talolla (Hakoistentie 373) 31.3. klo 19. Liput 15 euroa. Ennakkovaraukset [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat