Paikalliset

Kauppatorin esiintymislava saa katoksen – "headhuntatun" uuden tapahtumakoordinaattorin ideamyllyssä jo iltatori, kirppis ja ruokapiiri

Ideamylly on jo käynnissä, Hae pois -tapahtumastakin tuttu Anja Tauriainen sanoo. Hänen tehtävänään on nyt kehittää Hyvinkään torille lisää elämää ja tapahtumia. Kesään mennessä torin esiintymislavakin saa katoksen. 

Ari Peltonen

HYVINKÄÄ | Kauppatorin esiintymislava Jussinmäen kupeessa saa kevään aikana katoksen.

Pysyvää rakennelmasta ei tule: lavalle tehdään kevyt katosrakenne, jonka saa esiintymisten välillä vedettyä koneellisesti sisään.

Pysyvä katos likaantuisi helposti, ja tällä se vältetään, sanoo tekninen johtaja Jouni Mattsson.

– Ravintolamaailmassa vastaavia jonkin verran käytetään. Sillä saadaan osittainen suoja, jonka alle mahtuu sellainen normaalikokoinen yhtye soittamaan.

Katokseen on varattu 50 000 euroa.

Kaupunki kehittää toria muutenkin. Tiistaina tekninen lautakunta hyväksyi sopimuksen, jolla kaupunki ottaa vastuun arkitorin pyörittämisestä ja Hyvinkään kaupunkiyhdistys keskittyy tapahtumien järjestämiseen.

Kaupunkiyhdistyksen uutena tapahtumakoordinaattorina on tammikuussa aloittanut Anja Tauriainen, joka on monelle tuttu paikallisista yhdistyksistä.

Kaupunkilaiset voisivat tulla tiettyinä iltoina myymään torille tavaroitaan esimerkiksi teemoittain.

Muun muassa Hae pois -kierrätystapahtumaakin organisoinut Tauriainen headhuntattiin pestiin. Tai "ällitettiin", kuten nainen itse nauraen sanoo. Hän hoitaa koordinaattorin työtä osa-aikaisesti yrityksensä kautta.

Tauriainen on jo täynnä ideoita, joilla torille ja kirjastoaukiolle saataisiin lisää elämää.

– Iltatoria on moni toivonut, ja nyt pitäisi yhdessä miettiä, mitä kaikkea varsinkin kesäisin torille voisi kehittää.

Tauriainen miettii avoimen ideointi-illan järjestämistä ja toivoo kaupunkilaisilta myös suoria yhteydenottoja.

Koordinaattorin mielessä pyörii esimerkiksi kirppistoiminta: kaupunkilaiset voisivat tulla tiettyinä iltoina myymään torille tavaroitaan esimerkiksi teemoittain, hän sanoo.

– Myös ruokapiiri-tyyppinen toiminta voisi iltaisin toimia.

Pesti on kuitenkin vasta aluillaan, ja uusi koordinaattori aikoo nyt tavata niin torikauppiaita kuin kivijalkakauppiaitakin.

Tarkoituksena on selvittää toiveita ja suunnitelmia varsinkin ensi kesän tapahtumien yhteyteen.

Lue myös: Rockfest voi tuoda Hyvinkäälle jopa 100 000 vierasta – kaupunki paljastaa jo hieman, miten festari näkyy keskustassa

Tärppejä keskustaan

Perinteiset Suurmarkkinat jatkuvat Hyvinkään torin ja Willantorin tietämillä tänäkin vuonna. Seuraavan kerran ne järjestetään 24.2.

Kaupunkiyhdistys mukana järjestämässä muun muassa vapputapahtumaa, Yhden yön juttua, Rockfestin oheistapahtumia, Red Carpetia sekä joulun ajan tapahtumia.

Hyvinkään tori on avoinna kesäkuusta syyskuuhun ti–la kello 7–14.30 ja lokakuusta toukokuuhun ti, to ja la kello 7–14.30. Kesäaikoihin sijoittuvaa iltatoritoimintaa kehitetään vuoden 2018 aikana.

Ideoita ja toiveita? Ota yhteys Anja Tauriaiseen: [email protected], p. 050 501 3175.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Rockfest voi tuoda Hyvinkäälle jopa 100 000 vierasta – kaupunki paljastaa jo hieman, miten festari näkyy keskustassa31.1.2018 17.29
8 000 euron päätös Hyvinkään torin hoidosta meneekin uusintakäsittelyyn – kaupunginjohtaja käytti otto-oikeuttaan10.10.2017 15.25
Hyvinkää hoitaa toria jatkossa itse – kaupunkiyhdistys ehdotti torin siirtämistä Willantorille27.9.2017 16.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat