Viikko

”Kahdesti kalkkiviivoilla on nostanut nälkää” – Hyvinkään Ringette on ollut voittamaton

Hyvinkää Ringette ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään peliä.

Hyvinkää Ringeten valmentaja Kim Forsblomin mukaan joukkueen menestyksen salaisuus on ahkerassa treenaamisessa. – Tärkeintä on keskittyä yhden tietyn pelin sijaan jokapäiväiseen harjoitteluun.

Mia Lagström

Hyvinkää Ringette tuntuu menevän ihan omia menojaan naisten ykkössarjassa. Joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään peliä ja johtaa sarjaa 27 pisteellä. Matkaa seuraavaan Laitilan Jyske -joukkueeseen on mukavat seitsemän pistettä.

Joukkueen valmentaja Kim Forsblom katsookin tulevaisuuteen positiivisin mielin, josko tällä kaudella tulisi vihdoin odotettu nousu SM-sarjaan.

Hyvinkää Ringette pelasi SM-sarjassa useita vuosia.

Keväällä 2014 joukkue joutui luopumaan SM-sarjapaikasta, kun joukkueeseen ei löydetty määräaikaan mennessä toimihenkilöitä ja pelaajat siirtyivät muihin seuroihin.

Nyt takana on kolme vuotta naisten ykkössarjaa. Kahteen otteeseen nousu takaisin SM-sarjaan on ollut lähellä. Kummallakin kerralla tuli tappio finaalissa.

Miten tänä keväänä käy, sen aika näyttää.

– Kahdesti kalkkiviivoilla on nostanut nälkää. Oleellisinta on kuitenkin keskittyä tähän päivään.

Forsblomin mukaan valmennus ja treenit ovat tärkeintä koko hommassa.

– Emme valmistaudu mihinkään yksittäiseen peliin, vaan tavoite on saada arkiset treenit sujumaan ja onnistumaan niin hyvin kuin vain mahdollista. Onnistumisen mittari on yksilöiden kehittyminen. Sivutuotteena tulee sitten voittoja, jos on tullakseen.

Hyvinkään joukkueen vahvuus on kokenut ja taitava pelaaja-aines. Kolme joukkueen pelaajaa – Mira Sydänmaa, Elina Tahvanainen ja Pauliina Auvinen – olivat viime syksynä voittamassa maailmanmestaruutta, myös maajoukkueen valmentajana toimiva Forsblom kertoo.

Muutaman pelaajan varassa joukkueessa ei kuitenkaan olla.

– Koko joukkue on valtavan sitoutunutta ja motivoitunutta. Meillä on myös useita maalintekijöitä. On parempi, että pelissä on 5-6 maalintekijää, kuin että yksi pelaaja tekisi kaikki maalit.

Ennen välieriä joukkueella on hoidettavanaan vielä neljä runkosarjan peliä. Vaikka joukkue tuntuu tällä hetkellä lähes ylivoimaiselta, ei ylimielisyyteen ole Forsblomin mukaan varaa.

Ykkössarjan taso on hyvä ja playoffit tulevat olemaan kovia.

– Laitilan Jyske pelaa hyvin, samoin Turun Ringette ja Järvenpään Haukat. Heidän kanssaan on ollut tiukkoja otteluita.

– Mestaruus ei ole missään nimessä mikään läpihuutojuttu. Toivon, että pelaajat uskaltavat pelata rohkeasti. Tuuriakin pitää matkassa olla.

Neljä runkopeliä jäljellä

Hyvinkään Ringette johtaa naisten ykkössarjaa 27 pisteellä. Toisena on Jyske 20 pistettä ja kolmantena Turku 16 pistettä ja Haukat 16 pistettä. Seuraavat runkosarja pelit Hyvinkään jäähallilla lauantaina 3.2. klo 16.30 vastassa Helsinki, Tuusulan jäähallilla sunnuntaina 4.2. klo 12.30 vastassa Blue Rings, Hyvinkään jäähallilla sunnuntaina 11.2. klo 16.30 vastassa EKS ja Forssan jäähallilla torstaina 22.2. klo 19 vastassa FoPS.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat