Viikko

Hyvinkään Ponteva: Tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa

KORIPALLO ”Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet puolustaa viime vuoden mestaruutta.”

Manageri Kaisu Eronen ja juonioritoiminnan koordinaattori Anu Löfgren uskovat Pontevan mahdollisuuksiin.

Mia Lagström

Naisten Korisliigassa eletään jänniä aikoja. Hyvinkään Ponteva on tällä hetkellä sarjan viidentenä. Joukkueen manageri Kaisu Eronen ja juonioritoiminnan koordinaattorin Anu Löfgren uskovat vahvasti, että joukkue on mukana tänäkin vuonna taistelemassa mitaleista.

– Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet puolustaa viime vuoden mestaruutta. Tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa.

Erosen mukaan Naisten Korisliigan taso on tällä kaudella tasaisempi kuin edelliskaudella. Sarjaa johtava Lappeenrannan Catz sekä Tapiolan Honka ovat menneet syksyn peleissä omia menoaan, mutta voittamattomia eivät nekään ole.

– Catzin kanssa meillä on kovaa vääntöä. Voitimme heidät viime vuonna finaalissa. Tällä kaudella heidän tavoitteena on palata takaisin mestaruuskantaan ja heillä on kovat vahvistukset.

Pontevan taival on ollut melkoinen tuhkimotarina. Vuonna 2014 joukkue nousi ensimmäistä kertaa Naisten Korisliigaan. Sitten tuli pudotus 1. divisioonaan ja sen jälkeen uusi nousu. Vuonna 2016 joukkue voitti hopeiset ja viime vuonna kultaiset mitalit, jotka olivat Pontevan historian ensimmäiset aikuisten sarjoissa.

– Mestaruus tuli seuran 100-vuotisjuhlavuonna, mikä teki voitosta erityisen hienon, Eronen kertoo ja muistelee lämmöllä finaalipelien tunnelmaa Martinhallissa. Pelien tunnelma on Hyvinkäällä muutoinkin hieno. Ottelut ovat viihdyttäviä ja kannustavia. Hyvinkäällä on liigan korkeimmat katsojakeskiarvot ja kahdesti vastustajat ovat palkinneet Pontevan Fair Play -palkinnolla.

Pontevan tämän kauden joukkueessa on mukana noin puolet uusia ja puolet pidempään joukkueessa pelanneita. Joukkueessa on myös omia kasvatteja, mikä on Erosen mukaan tärkeä asia.

– Hyvinkää on pieni paikkakunta, joten ihan koko 10 – 12 pelaajan nyrkkiä ei omasta kaupungista löydy.

Tällä kaudella mukana on kaksi ulkomaanvahvistusta: yhdysvaltalainen Candice Warthen ja virolainen Annika Köster. Warthen on pelannut muun muassa Espanjassa ja Ruotsissa. Suomessa hän on toistamiseen pelattuaan toissa vuonna Forssassa. Köster kuuluu Viron maajoukkueeseen. Ulkomailla hän on pelaamassa ensimmäistä kauttaan.

Joukkueen voimahahmo ja kapteeni Taru Tuukkanen on ollut poissa joukkueen kokoonpanosta joulukuun puolivälistä lähtien. Hän on pelaamassa Espanjassa.

– Tuukkanen pelaa Suomen maajoukkueessa ja hän on yksi Suomen menestyneimpiä koripalloilijoita.

Löfgren kertoo hymyillen, että vastajoukkueet suunnittelevat oman pelitaktiikkansa usein miettimällä, miten he pärjäävät Tarun kanssa.

Hyviä pistenaisia on joukkueessa toki muitakin, kuten Henna Salomaa ja Titta-Riina Lepistö.

– Tasaisesti pärjäävät myös muut. Joukkueen vahvuus on materiaalin laajuus. Taso ei laske, vaikka pelaajat nousevat vaihtopenkiltä.

Haasteitakin on. Löfgrenin mukaan heitot voisivat mennä sisään suuremmalla prosentilla. Tarvitaan enemmän itseluottamusta ja uskoa omaan heittämiseen. Erosen mukaan myös kommunikaatiota puolustuspäässä voidaan parantaa.

– Tavoitteenamme on olla joka päivä parempia.

Pontevan kotipelit

Hyvinkään Ponteva pelaa Martinhallissa (Martintorinkuja 2, Hyvinkää) la 27.1. klo 17 vastassa Kouvottaret, ke 31.1. klo 18.30 vastassa Peli-Karhut, la 17.2. klo 17 vastassa Tapiolan Honka, ke 28.2. klo 18.30 vastassa Vimpelin Veto, la 10.3. klo 17 vastassa Äänekosken Huima ja la 17.3. klo 17 vastassa Kouvottaret. Liput ovat 10 euroa. Puolivälierät käynnistyvät 20.3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat