Mielipide: Riihimäen kaupungilta vastaus huolestuneelle äidille Haapahuhdan päiväkodin tilanteesta

Riihimäen koulu- ja varhaiskasvatusverkkoa suunniteltaessa oli ja on tavoitteena, että kaikilla alueilla perusopetus ja varhaiskasvatus voisivat mahdollisuuksien mukaan toimia samassa rakennuksessa, kirjoittaja kirjoittaa. Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä

Aamupostin mielipidesivulla 18.1.2018 äiti toi ilmi huolensa siitä, että Haapahuhdan päiväkodin osalta on suunnitelmissa muutto Haapahuhdan koulun tiloihin.

Riihimäen koulu- ja varhaiskasvatusverkkoa suunniteltaessa oli ja on tavoitteena, että kaikilla alueilla perusopetus ja varhaiskasvatus voisivat mahdollisuuksien mukaan toimia samassa rakennuksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa varhaiskasvatuksen sijoittumista alakoulujen tiloihin.

Esimerkiksi Haapahuhdan päiväkodin osalta tällaista mahdollisuutta on pohdittu jo muutamia vuosia. Ratkaisulle ja tavoitteelle on kasvatuksellisia ja toiminnan sujuvuuteen liittyviä perusteita.

Lapset ovat samassa yhteisössä niin varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perusopetuksessa kuin iltapäivätoiminnankin aikana. Lapsi saa kehittyä ja oppia tärkeitä taitoja, joita tarvitaan paitsi kehityksen ja oppimisen polulla myös myöhemmin elämässä.

Oppimisympäristö, johon lapsi voi sulautua omaan tahtiinsa, tukee lapsen hyvinvointia. Lapsen kannalta siirtymävaiheet loivenevat tai mahdollisesti jopa tasoittuvat kokonaan.

Yhteistyö kasvatus- ja opetushenkilöstön välillä lisääntyy ja monet käytännön asiat voidaan hoitaa uudella tavalla. Koulun kanssa samassa rakennuksessa toimittaessa myös tukipalvelut, esim. ruokahuolto ja siivous, voidaan järjestää asianmukaisesti.

Huolestunut äiti toi esille monia käytännön haasteita, jotka ovat todellisia. Näistä haasteellisista asioista keskusteltiin ja niihin haettiin ratkaisuja yhteisessä tapaamisessa 15.12.2017. Tapaamisessa oli mukana Haapahuhdan koulun rehtori, esiopetuksen edustaja, Haapahuhdan päiväkodin edustaja, tilapalvelun asiantuntijoita ja allekirjoittanut.

Tilojen osalta ratkaisut löytyvät tilapalvelun asiantuntijoiden avulla. Luotan siihen, että toiminnan sujuvan ja laadukkaan järjestämisen osalta toimivat ratkaisut ovat löydettävissä Haapahuhdan ammattitaitoisen henkilöstön yhteisen pohdinnan, kokeilun ja kehittämisen kautta.

Uskon, että hyvällä suunnittelulla ja erinomaisella yhteistyöllä huolestuneen äidin esille tuomat pulmat ovat ratkaistavissa.

Marjut Helenius

varhaiskasvatuspäällikkö

Riihimäen kaupunki

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Mielipide: Haapahuhdan päiväkodin muutto kuin isku vasten kasvoja